Παγκόσμιος Διαγωνισμός καινοτομίας ΑΧΑ «Start-in 2016»

280

Για μία ακόμα χρονιά η ΑΧΑ διοργάνωσε τον Διαγωνισμό Καινοτομίας «StartIn» στον οποίο οι άνθρωποί της  συμμετείχαν δυναμικά (23.000 συμμετοχές από 49 χώρες, 873 ιδέες, 28.000 ψήφοι, 2.500 σχόλια) δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες των πελατών της Εταιρείας.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με έναν τριήμερο μαραθώνιο, ο οποίος ανέδειξε τις τέσσερις ομάδες-φιναλίστ που παρουσίασαν τις πιο πολλά υποσχόμενες ιδέες. Οι ομάδες είχαν στη συνέχεια τρεις ημέρες ώστε κάθε μία να εφαρμόσει την ιδέα της δημιουργώντας από ένα πρότυπο, ως πρώτο βήμα για την τελική υλοποίηση της ιδέας.

“Η ΑΧΑ, παγκόσμιος ηγέτης στη χρηματοοικονομική προστασία, οδηγεί τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο με συντονισμένες προσπάθειες. Μέσα από πρωτοβουλίες και μέσα από τη συνεχή δέσμευση και εκπαίδευση των ανθρώπων της προσφέρει νέες και καινοτόμες λύσεις και προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες των πελατών της στο σύγχρονο περιβάλλον», αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία.

Στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται ότι από την έναρξη της πρωτοβουλίας «Start-In» μέχρι σήμερα, τέσσερις ιδέες έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ έξι ακόμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πιο συγκεκριμένα:

 

«Are You OK?» (Startin 2014)

Οι οικογένειες ηλικιωμένων ατόμων γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ότι τα οικεία τους πρόσωπα είναι ασφαλή, μέσα από απλή και «έξυπνη» παρακολούθηση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους με χρήση αισθητήρων που έχουν ενσωματωθεί σε smartphones. Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 στην Ιαπωνία. Ο κόσμος «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και με βάση συγκεκριμένες ανάγκες σχεδιάζεται μία νέα έκδοση που θα δίνει έμφαση στην παρακολούθηση ιατρικών στοιχείων.

 

AXA Drones (Startin 2015)

Ειδικά drones πετούν πάνω από περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές και συλλέγουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αποστέλλονται άμεσα στα ασφαλιστικά γραφεία. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με διαφάνεια για το μέγεθος των ζημιών και να αποζημιωθούν, πιθανώς, ακόμα νωρίτερα. Η χρήση των drones, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Γαλλία και στο Βέλγιο, βελτιώνει την εμπειρία των πελάτων και αυξάνει σημαντικά την εμπιστοσύνη τους προς την Εταιρεία.

 

«Il Mio Supereroe»: Προστασία στην ανταλλακτική οικονομία (Startin 2015)

Η συγκεκριμένη ιδέα περιλαμβάνει την παροχή ασφαλιστικών προϊόντων σε επαγγελματίες που προσλαμβάνονται μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την επισκευή ζημιών σε σπίτια. Η ΑΧΑ θα προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα στους επαγγελματίες αυτούς, για πιθανές αστοχίες στις εργασίες που ολοκληρώνουν.

Προηγούμενο άρθροD.A.S. Hellas: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και διεύρυνση συνεργασιών
Επόμενο άρθροΕΕΑ: Συνάντηση Ελλήνων επιχειρηματιών με την Alibaba