Βασική Προστασία: Νέο πρόγραμμα Υγείας από την Εθνική Ασφαλιστική

Βασική Προστασία από την Εθνική Ασφαλιστική με ευαισθησία σε κοινωνικές ομάδες που οι ανάγκες τους πολλαπλασιάζονται.

Νέο πρόγραμμα υγείας με την ονομασία Βασική Προστασία προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Με το πρόγραμμα αυτό η Εταιρία, γνωρίζοντας τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και  τις ανακατατάξεις στις παροχές των ασφαλιστικών φορέων που δημιουργούν νέα δεδομένα, έρχεται να καλύψει νέα τμήματα της αγοράς (π.χ. άτομα με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, νέοι άνεργοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι που λόγω κόστους αδυνατούν να συνεχίσουν  προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους).

Το νέο αυτό προϊόν τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς παροχών, απευθύνεται στους σύγχρονους πελάτες, αξιοποιώντας πλήρως τις εισφορές του Έλληνα σε άλλους φορείς ασφάλισης -κρατικούς ή και ιδιωτικούς,  εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης στον ασφαλισμένο σε ιδιωτικό και σε δημόσιο νοσοκομείο, με χαμηλό κόστος ασφάλισης.

Tο πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στοχεύει στην συμπληρωματική κυρίως κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και έτσι δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο διαθέτει (π.χ.  ΕΟΠΥΥ,  ομαδική ασφάλιση υγείας, ατομική ασφάλιση υγείας σε άλλη ασφαλιστική εταιρία κ.λπ.) για να καλύψει μέρος των εξόδων του.

Η Εταιρία  επιτυγχάνει μέχρι και την πλήρη κάλυψη του ασφαλισμένου, αφού καλύπτει ποσοστό ίσο με το 200%  του ποσού της συμμετοχής του ασφαλιστικού φορέα του ασφαλισμένου σε περιπτώσεις νοσηλείας σε συμβεβλημένο με την Εταιρία νοσοκομείο ή σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε περίπτωση νοσηλείας σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο το ποσοστό είναι ίσο με το 150% του ποσού της συμμετοχής του ασφαλιστικού φορέα του ασφαλισμένου.

Επίσης, προβλέπεται ημερήσιο επίδομα σε περίπτωση νοσηλείας σε Δημόσιο Νοσοκομείο εφόσον η εταιρία δεν καταβάλλει έξοδα νοσηλείας, το οποίο προσαυξάνεται κατά 50% σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης ή σε περίπτωση νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας για τις ημέρες παραμονής σε αυτήν.
 Σε περίπτωση μη ύπαρξης Ασφαλιστικού Φορέα (Δημόσιου ή και Ιδιωτικού)  το πρόγραμμα καλύπτει τον ασφαλισμένο με ανώτατο όριο το ποσό που προβλέπεται στα Κλειστά Ελληνικά Νοσήλια (ΚΕΝ), προσαυξημένο με τυχόν δαπάνη για αναβάθμιση θέσης νοσηλείας  έως και την Α’ θέση και με την προσκόμιση πρωτοτύπων αποδείξεων νοσηλείας.

Ο πελάτης, μπαίνοντας στην οικογένεια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ απολαμβάνει και πλήθος καλύψεων πρωτοβάθμιας περίθαλψης βάσει συνεργασιών της Εταιρίας με μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα (Δωρεάν επισκέψεις σε ιατρούς, δωρεάν ετήσιο check up, σημαντικές εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις  κ.λ.π).

Το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο δεν παρέχεται ωστόσο  ως συμπληρωματική κάλυψη σε άλλο ασφαλιστήριο ζωής αλλά είναι ανεξάρτητο πρόγραμμα και ανανεώνεται κάθε χρόνο αυτόματα με την καταβολή του ασφαλίστρου.

Αφορά άτομα ηλικίας 45 ημερών μέχρι και 65 ετών, ενώ η λήξη της ασφάλισης για τα παιδιά- ως εξαρτώμενα πρόσωπα- είναι η ηλικία των 30 ετών ή η ημερομηνία του γάμου τους εφόσον αυτή προηγηθεί.

Οι  ασφαλισμένοι  στην  ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα παραπάνω  προνόμια επιλέγοντας το νέο πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, με ενδεικτικό κόστος για έναν άνδρα 30 ετών μόνο  23,5 € μηνιαίο ασφάλιστρο και για μια τετραμελή οικογένεια (άνδρας 40χρονος, σύζυγος 35χρονη και 2 παιδιά 3 και 5 ετών) διαθέτοντας 71€ από το οικογενειακό της μηνιαίο εισόδημα.

Με το πρόγραμμα αυτό η Εταιρία φιλοδοξεί να δώσει λύσεις σε ένα κόσμο που βιώνει πρωτόγνωρες δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης και να συνεχίσει να στέκεται  αρωγός στις δύσκολες στιγμές της κοινωνίας μας.