Συνεργασία Allianz και IBM

Στα τέλη του 2013, στο Μόναχο, η Allianz και η IBM κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την υποστήριξη λειτουργιών των κέντρων δεδομένων της Allianz.

Η IBM θα ενεργεί ως παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής για την Allianz, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την 1η  Απριλίου του 2014 και θα υποστηρίξει την αναμόρφωση της παγκόσμιας πληροφορικής υποδομής της εταιρείας.

 Η Allianz έχει σήμερα 140 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να τα ενοποιήσει και να τα μειώσει σε έξι. Η παγκόσμια συνεργασία με την IBM αφορά διαδικασίες υποδομών πληροφορικής που σχετίζονται με τις τεχνικές εργασίες.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια διεθνής υποδομή πληροφορικής για τον όμιλο, που θα είναι ανθεκτική ως προς την ικανότητά της να αντέχει σε φυσικές καταστροφές και θα πληροί τις πολύ υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα και την ευκολία χρήσης. Το πρόγραμμα επιδιώκει επίσης να αυξήσει περαιτέρω τα επίπεδα ασφάλειας των δεδομένων.

Η Allianz αναμένει να έχει ολοκληρώσει τη μεταφορά στη νέα υποδομή πληροφορικής και την πλήρη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2017.