Τα οφέλη της Ασφάλισης

Μέσω ενός εκπαιδευτικού animation, η Insurance Europe προτρέπει τους πολίτες να αναλάβουν δράση για τις συντάξεις τους 

Για να εξασφαλίσουν οι κοινωνίες στην ΕΕ την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για να ξεπεράσουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα των συντάξεων, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά τις γνώσεις τους επί των χρηματοοικονομικών ζητημάτων και της κατανόησης της ασφάλισης.

Η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες, από μικρή ηλικία, θα τους βοηθήσει να παίρνουν συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το ποιες οικονομικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ως εκ τούτου, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να ασκούν οικονομική δραστηριότητα, κάτι που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη την ευρωπαϊκή οικονομία. Το σημαντικό αυτό θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Global Money Week 2016, μια ετήσια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά και τους νέους, η οποία θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 20 Μαρτίου.

Η κα Michaela Koller, Γεν. Δ/ντρια της Insurance Europe, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία έχει ήδη εμπλακεί σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών γνώσεων και της κατανόησης της ασφάλισης, μια επιλογή των οποίων μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της Insurance Europe.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο της βιομηχανίας ως προς την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές έχουν αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων διδασκαλίας στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, καθώς και εφαρμογές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να παρακολουθούν το πώς διαμορφώνεται η σύνταξή τους χρόνο με τον χρόνο.

«Η ευαισθητοποίηση ως προς την ανάγκη να αποταμιεύουμε χρήματα για τη συνταξιοδότηση μπορεί να αποσυμπιέσει τις κυβερνήσεις που δυσκολεύονται να παρέχουν όσα χρειάζονται οι ήδη συνταξιοδοτούμενοι πολίτες. Δεδομένου ότι οι πληθυσμοί των συνταξιούχων θα αυξάνονται σε βάθος χρόνου, η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα είναι πλέον θεμελιώδης για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση, και σε όλη την ΕΕ, από τις τοπικές αρμόδιες αρχές, για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με την ανάγκη να αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους», πρόσθεσε η κα Koller.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτόν τον σκοπό, η Insurance Europe έχει δημιουργήσει ένα σύντομο εκπαιδευτικό animation που δείχνει στους ανθρώπους πώς η ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει αυτούς και τις οικογένειές τους να προστατευτούν.

Δείτε εδώ το animation της IE. 

Δείτε εδώ περισσότερα για την Global Money Week.