Το πιο σημαντικό κομμάτι της ασφάλισης…

Δεν είναι ούτε η πώληση ούτε το ασφαλιστικό προϊόν αυτό καθαυτό ούτε η αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας. Είναι η ώρα της αποζημίωσης και σε αυτήν είναι παρόντα ή απόντα και όλα τα ποιοτικά στοιχεία που αναζητά κανείς όταν επιλέγει τον ασφαλιστή του (ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και εταιρεία).

Η μεγαλύτερη αποζημίωση στον κλάδο περιουσίας για το 2016 ήταν για τη ζημιά της Ντρουκφάρμπεν και οι εταιρείες που αποζημίωσαν ήταν κάποιες από τις πλέον αξιόπιστες της αγοράς: Εθνική Ασφαλιστική (Leader), Generali Hellas, Interasco, ΑΧΑ Ασφαλιστική και Ευρώπη. Το μεσιτικό γραφείο που συντόνισε τη διαδικασία, ο ασφαλιστής του πελάτη, ήταν το έγκριτο γραφείο του Μωρίς Καπουάνο.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την καταβολή του ποσού της αποζημίωσης ύψους €11.950.000, ο κ. Καπουάνο, συνοδευόμενος από την ψυχή του γραφείου, τον γιο του Ζακ Καπουάνο, την Χρ. Ερωτοκρίτου και τον Ί. Παππά, παρέθεσε γεύμα, με καλεσμένους τους κ.κ. Γ. Καραβασίλη, Δ/ντα Σύμβουλο της Ντρουκφάρμπεν, Στ. Κωνσταντά, Γ. Πετσαλάκη και Γ. Μακρή από την Εθνική Ασφαλιστική, Π. Δημητρίου και Θ. Τριανταφύλλου από την Generali, Κ. Σαΐα και Γ. Μαλλιαρό από την Interasco, Ε. Μοάτσο και Λ. Πέτροβα από την AXA Ασφαλιστική, και Ν. Μακρόπουλο από την Ευρώπη και δημοσιογράφους του ημερήσιου και κλαδικού τύπου. Όπως ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Καραβασίλης, δεν είναι άξιο αναφοράς μόνο το ποσό της αποζημίωσης που επέτρεψε στην εταιρεία να μείνει όρθια και να συνεχίσει το έργο της σε έναν εξαγωγικό κλάδο με μεγάλη δραστηριότητα στη χώρα μας (μελάνια και οικοδομικά χρώματα), αλλά και το γεγονός ότι η στήριξη των ασφαλιστικών εταιρειών διασφάλισε τις 200 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της Ντρουκφάρμπεν.

Συνηθισμένοι καθώς είμαστε να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα της αγοράς μας ή θεωρώντας ότι το αυτονόητο, δηλαδή η ανυπολόγιστη ωφέλεια της ασφαλιστικής κάλυψης ιδιωτών και επιχειρήσεων, αναγνωρίζεται και ευρέως, καμιά φορά παραμελούμε να το αναδείξουμε. Ευχαριστούμε τον Μωρίς και τον Ζακ Καπουάνο που μας έδωσαν αυτή τη φορά την ευκαιρία να μιλήσουμε για το σημαντικότερο κομμάτι της ασφάλισης: την ώρα της αποζημίωσης.

{gallery}DIAFORA/kapouano{/gallery}