Το προσφυγικό ζήτημα

Τα πουλιά μεταναστεύουν κάθε χρόνο απερίσπαστα. Οι απώλειές τους βρίσκονται πάντοτε εντός ορίων και είναι προβλέψιμες, είτε οι απειλές είναι φυσικές είτε οφείλονται στον ανθρώπινο επεμβατισμό.
Δεν συμβαίνει όμως αυτό και με τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι δεν επιθυμούν τη μετανάστευση. Εξωθούνται σ’ αυτήν και ξεριζώνονται από τις εστίες τους με πολέμους αλλά και λιμούς, που οι πολιτισμένοι συνάνθρωποί τους απεργάζονται.

Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στη μικρή Ελλάδα, τη χώρα του ήλιου και του φωτός.
Πνίγονται εκατοντάδες πρόσφυγες, εξωθούμενοι από Ανατολάς στα Νησιά του Αιγαίου.
Τα παιδιά μετρώνται σε άψυχα κορμάκια.
Καραβάνια κατατρεγμένων κατασκηνώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην έρημη χώρα και την ενδοχώρα, και απωθούνται όπως όπως στα σύνορα του πουθενά, για να “τρυπώσουν” στην Ευρώπη όπως κι αν μπορέσουν.
Εκεί μετασχηματίζονται σε πυρήνες ύποπτης συμπεριφοράς ή και ομογενοποιούνται σε πυρήνες αντίδρασης.

Υπάρχει τρόπος να μη βουλιάξει ο τόπος μας και η Γηραιά  Ήπειρος από τις ορδές των αδύναμων πλασμάτων, που μοιάζουν να είναι συνάνθρωποί μας;

Υπάρχουν τρόποι που να χαρακτηρίζονται πολιτισμένοι, για να προκριθεί η επιβίωση όλων μας, αντί του να προκύπτει ΚΕΡΔΟΣ για τους διακινητές και τους υποκινητές, που γι’ αυτούς δεν υπάρχει ένσταση ότι είναι συνάνθρωποί μας;

Με τις σκέψεις αυτές “γιορτάζουμε” φέτος, το 2015, τα Χριστούγεννα και περιμένουμε να γιορτάσουμε τον δέκατο έκτο χρόνο του 21ου αιώνα της Ανθρωπότητάς μας.
Ο έγκριτος Nikolaus von Bomhard, CEO και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Munich Re, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel διατύπωσε τις απόψεις του για το πώς βλέπει το προσφυγικό ζήτημα η ασφαλιστική βιομηχανία.
Αξίζει να τις διαβάσετε…

Αξίζει να διαβάσετε επίσης τη δέσμευση 68 CEOs των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που απασχολεί έντονα την ασφαλιστική βιομηχανία.