15 Αριθμοί – 15 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

259

Εάν είστε μιας ορισμένης ηλικίας, το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2001, πιθανώς δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.
Άνθρωποι από όλον τον κόσμο γίνανε μάρτυρες σκηνών καταστροφής και τρόμου που δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη.
Για τους ασφαλιστές περιουσίας και ατυχημάτων και τους αντασφαλιστές ο αντίκτυπος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 9/11 ήταν τεράστιος, καθώς προκλήθηκαν ασφαλισμένες απώλειες πάνω από  43 δις (σε $ του 2015) και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική απώλεια στην παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Πληροφοριών.
Αποζημιώθηκαν απώλειες πολλών διαφορετικών κλάδων ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μεταφορών, της διακοπής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, της ευθύνης, της ζωής, της περιουσίας και της αποζημίωσης εργαζομένων.

Ασφάλιση κατά της τρομοκρατίας
Η ασφάλιση κατά της τρομοκρατίας ήταν ένα καυτό θέμα στον απόηχο των επιθέσεων. Η ασφαλιστική κάλυψη για τον κίνδυνο της τρομοκρατίας γρήγορα έγινε είτε μη διαθέσιμη είτε πολύ ακριβή.
Το αμερικανικό κογκρέσο αντέδρασε με το πέρασμα του νόμου περί Ασφάλισης του κινδύνου τρομοκρατίας το 2002, ο οποίος προέβλεπε την εγγύηση κρατικής στήριξης μετά από μια καταστροφική επίθεση. Αυτό βοήθησε στο να παραμείνει διαθέσιμη και προσιτή για τις επιχειρήσεις η ασφάλιση του κινδύνου της τρομοκρατίας.
Από την αρχική θέσπισή του το 2002, το πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη ασφάλιση έχει αναθεωρηθεί και επεκταθεί τρεις φορές. Η πιο πρόσφατη επέκταση, το 2015, εξασφαλίζει τη συνέχισή της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

 

Οι αριθμοί των απωλειών

Στην θλιβερή επέτειο αυτής της Κυριακής θα θυμηθούμε τις ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες που άλλαξαν τον κόσμο μας για πάντα. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε από το www.propertycasualty360.com μερικούς αριθμούς που λένε ένα μέρος της ιστορίας των επιπτώσεων και των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη, το Shanksville, την Pennsylvania και την Washingon, αυτό τον μήνα πριν από 15 χρόνια:

 

$43,6 δισ (σε δολάρια 2015)
Το σύνολο των ασφαλισμένων ζημιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Πεντάγωνο και την Πενσυλβάνια, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων από ασφαλίσεις περιουσίας, ζωής και αστικής ευθύνης. (Πηγή: Insurance Information Institute.)

 

$123 δις
Οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες κατά τις πρώτες 2-4 εβδομάδες μετά την κατάρρευση των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, καθώς και τη μείωση των αεροπορικών ταξιδιών τα επόμενα χρόνια. (Πηγή: CNN.)

 

$60 δις
Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών στα γύρω κτήρια, τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις του μετρό (Πηγή: CNN.)

 

$40 δις
Η αξία του πακέτου έκτακτης ανάγκης κατά της τρομοκρατίας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 14 Σεπτέμβρη 2001. (Πηγή: CNN.)

 

$15 δις
Το πακέτο βοήθειας που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο για τη διάσωση των αεροπορικών εταιρειών. (Πηγή: CNN.)

 

$750 εκατ.
Το συνολικό κόστος για να καθαριστεί η περιοχή του Ground Zero. (Πηγή: CNN.)

 

$385 εκατ.
Το κόστος της απώλειας  των 4 επιβατικών αεροσκαφών την 11η Σεπτ. 2001. (Πηγή: Institute for the Analysis of Global Security.)

 

$500.000
Το εκτιμώμενο ποσό που δαπανήθηκε για να οργανωθούν και να εκτελεστούν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτ. (Πηγή: CNN.)

 

146.100
Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν στη Ν. Υόρκη μετά τις επιθέσεις. (Πηγή: New York Magazine.)

 

3.051
Ο εκτιμώμενος αριθμός παιδιών που έχασαν ένα γονιό στις επιθέσεις της 11ης Σεπτ. 2001. (Πηγή: New York Magazine.)

 

2.976
Ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που χάθηκαν στις επιθέσεις στις Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Πενσυλβάνια εξαιρώντας τους 19 αεροπειρατές. (Πηγή: Insurance Information Institute.)

 

355
Ο αριθμός των υπαλλήλων της Marsh Inc.  που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις (Πηγή: Statistic Brain Research Institute.)

 

343
Ο αριθμός των νοσοκόμων και πυροσβεστών που σκοτώθηκαν (Πηγή: New York Magazine.)

 

20%
Το ποσοστό των Αμερικανών που γνώριζαν κάποιον που τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στις επιθέσεις. (Πηγή: New York Magazine.)

 

8
Ο αριθμός των παιδιών θυμάτων της 11ης Σεπτ. ηλικίας από 2 έως 11 ετών. (Πηγή: WorldNetDaily.)

 

Προηγούμενο άρθροΗ Generali παρουσιάζει το Generali Vitality και στη Γαλλία
Επόμενο άρθροΗ Interamerican υποστηρίζει ειρηνευτική πρωτοβουλία των γυναικών Ελλάδος, Τουρκίας και Κύπρου