#5 – Ασφάλιση: Κάνοντας τις πόλεις πιο ανθεκτικές

Στην επίδραση που έχει η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στις πόλεις και τις αδυναμίες που αυτή δημιουργεί, εστιάζει το 5ο βίντεο της σειράς «Ανθεκτικές Πόλεις», που δημιούργησαν η ΑΧΑ και το National Geographic.

https://youtu.be/PKtlhYAPMio

Μέσα στα επόμενα 35 χρόνια ο πληθυσμός των πόλεων στην Ινδία αναμένεται να αυξηθεί κατά 400 εκατομμύρια πολίτες, στην Κίνα κατά 300 εκατομμύρια και στη Νιγηρία κατά 250 εκατομμύρια. Με δεδομένο ότι οι πόλεις βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο από πλημμύρες, σεισμούς και ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε σε βάθος αυτούς τους κινδύνους και γιατί αυξάνονται.

Η Καθηγήτρια Deborah Balk (City University of New York) συνεργάζεται με το Ταμείο Ερευνών ΑΧΑ, έχοντας ως στόχο να κατανοήσει τον τρόπο που επεκτείνονται οι πόλεις και τις αδυναμίες τους. Απώτερος σκοπός είναι να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες περιοχές από αρνητικές επιπτώσεις. Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι λόγω κλιματικής και πληθυσμιακής αλλαγής, οι κατοικήσιμες περιοχές θα περιοριστούν. Είναι, λοιπόν, σημαντική η συνεργασία για την από κοινού προληπτική αντιμετώπιση των κινδύνων, με μέτρα από την πλευρά της πολιτείας και ασφαλιστικά προϊόντα που κατανοούν τις ανάγκες και προσφέρουν λύσεις στους πολίτες.

Στη νέα σειρά της ΑΧΑ και του National Geographic «Ανθεκτικές Πόλεις», ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, διερευνούν τις δυνητικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και τους τρόπους για να γίνουν πιο ανθεκτικές ενάντια σε ακραία γεγονότα.

Η σειρά για τις ανθεκτικές πόλεις αποτελείται από πέντε επεισόδια:

#1 – Ερευνώντας την ανάπτυξη των μελλοντικών πόλεων και την αστική τοπογραφία

#2 – Πλημμύρες: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης

#3 – Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ερευνώντας την επίδραση στην υγεία

#4 – Σεισμοί: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης

#5 – Ασφάλιση: Κάνοντας τις πόλεις πιο ανθεκτικές.