Ανοδική πορεία για την Universal Life σε μια κομβική χρονιά για την Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2017, η 47η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Universal Life, στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκειά της αναγνώστηκε η ομιλία του Προέδρου του ΔΣ, Δρ. Φώτου Φωτιάδη,  από τον Διοικητικό Σύμβουλο, κ. Παύλο Φωτιάδη.

Ο Δρ Φωτιάδης ανέφερε ότι το 2016, ήταν ένα κομβικό σημείο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, αφού ήταν η χρονιά που σημαδεύτηκε από την επανάκτηση της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς από και την έξοδό της από το μνημόνιο.

Όπως σημείωσε ο Δρ. Φωτιάδης, οι προοπτικές που διανοίγονται, για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου, είναι αναμφίβολα καλύτερες μετά το ασφυκτικό κλίμα, που οδήγησε στο μνημόνιο.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι, σε περίπτωση που υπάρξει ορθή επίλυση του πολιτικού προβλήματος που ταλανίζει τον τόπο, η οποία να διασφαλίζει την ειρήνη στο νησί, αυτό θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την οικονομία, αφού θα διευκολύνει μεταξύ άλλων την ελεύθερη και απρόσκοπτη αξιοποίηση των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό των δομών της κυπριακής οικονομίας και της παιδείας, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις διεθνείς αγορές.

Η Universal Life, τόνισε, συνέχισε την πορεία προόδου των τελευταίων ετών ως αποτέλεσμα της συνετούς διαχείρισης και του επαγγελματισμού της Διεύθυνσης, υποστηριζόμενης από το αφοσιωμένο προσωπικό και το πανάξιο ασφαλιστικό δυναμικό.

Μέσα στο 2016 η Εταιρεία κατέγραψε συνολικά λογιστικά κέρδη ύψους €0,8 εκατ. και κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στον Κλάδο Ζωής, με μερίδιο αγοράς 14,1%, και να εδραιώσει την πρωτοπορία της στον Κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας, με μερίδιο αγοράς 30,1%.

Τα συνολικά ασφάλιστρα της Universal Life στον Κλάδο Ζωής το 2016 ανήλθαν σε €45,5 εκατ., ενώ τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα από νέες εργασίες σε €5,6 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 6,2% από τον προηγούμενο χρόνο.

Κατά το 2016, παρατηρήθηκε μείωση των εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων κατά 18,1% σε σύγκριση με το 2015.

Όσον αφορά τον Κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας τα συνολικά ασφάλιστρα της Universal Life ανήλθαν σε €36,3 εκατ.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Εταιρείας για την επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας με τον Συνεργατισμό, η οποία όπως είπε διανοίγει νέους ορίζοντες στον Όμιλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν το ΓΕΣΥ.

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους μετόχους, τους πελάτες και συνεργάτες της Εταιρείας, καθώς επίσης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το ανθρώπινο δυναμικό και τα στελέχη του Ομίλου για την στήριξή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε στον αποχωρήσαντα Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα με τις γνώσεις και την εμπειρία του τόσο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στην Κύπρο όσο και στον Όμιλο Universal. Καλωσόρισε επίσης τον κ. Γιώργο Γεωργίου στη θέση του Αντιπροέδρου και την κα Μαρία Αγρότου Ιακωβίδου, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και στην κοινή προσπάθεια για την ευημερία και πρόοδο του Ομίλου.