Ανθεκτικότητα και αειφόρος ανάπτυξη στο επίκεντρο του παγκόσμιου ασφαλιστικού φόρουμ της IIS

1407
IIS forum 2017

Με την παρουσία 500 ηγετών από τον χώρο της ασφάλισης, προερχόμενων από 40 χώρες, διεξάγεται από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου, στο Park Plaza Westminster Bridge Hotel του Λονδίνου, το παγκόσμιο ασφαλιστικό φόρουμ της International Insurance Society’s (IIS). Οι συζητήσεις του φόρουμ καλύπτουν μία ευρεία γκάμα θεμάτων, με έμφαση στην ενίσχυση της κατανόησης ότι η ασφάλιση αποτελεί εργαλείο ανθεκτικότητας.

Δεδομένου ότι τόσο οι φυσικές όσο και οι ανθρωπογενείς καταστροφές εμφανίζονται με αυξανόμενη συχνότητα, το κόστος αυτών των συμβάντων μπορεί να επιφέρει άμεσες και παρατεταμένες αρνητικές επιπτώσεις στις κυβερνήσεις, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τα άτομα. Η σωστή ασφάλιση μετριάζει τις επιπτώσεις. Οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων στο φόρουμ θα αντιμετωπίσουν, αφενός, την πρόκληση της ενθάρρυνσης των ευάλωτων πληθυσμών να αγοράσουν την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη και, αφετέρου, τις εσφαλμένες αντιλήψεις και παρανοήσεις που συνεπάγεται η υπερβολική εξάρτηση από την περιορισμένη κυβερνητική βοήθεια.

«Σημαντικές ανακατατάξεις συμβαίνουν σε όλους τους τομείς: από τα φυσικά γεγονότα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες μέχρι τις τεχνολογικές εξελίξεις και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, οδηγώντας σε πρωτοφανείς αλλαγές τον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε ο κ. Mike Morrissey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IIS. «Αυτό το φόρουμ συγκεντρώνει ηγέτες της σκέψης, πρωτοπόρους και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να παράσχουν τις ιδέες που είναι απαραίτητες για να ελεγχθούν αυτές οι ανακατατάξεις, ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτές και να βοηθήσουμε τη βιομηχανία να συνεχίσει να ευδοκιμεί».

Ευθυγραμμισμένη με το θέμα της ανθεκτικότητας είναι η αειφόρος ανάπτυξη, η οποία θα είναι και το κεντρικό θέμα συζήτησης στις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φόρουμ, αειφόρος ανάπτυξη σημαίνει οικονομική ανάπτυξη χωρίς να θυσιάζονται φυσικοί πόροι. Είναι η επιθυμία να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανάγκες χωρίς να διακυβεύονται οι μελλοντικές. Το Insurance Development Forum (IDF), μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με επικεφαλής τον ασφαλιστικό κλάδο που υποστηρίζεται από διεθνείς οργανισμούς, συγκεντρώνει μια ομάδα που θα περιλαμβάνει τους κ.κ. Stephen Catlin, πρόεδρο της IDF, Joaquim Levy, διευθύνοντα σύμβουλο και CFO του World Bank Group, και Jo Scheuer, διευθυντή της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης του κινδύνου καταστροφών για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nation’s Development Programme).

«Η υπασφάλιση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και αυτό καθιστά αναγκαία την εξέταση των συνεπειών του σε όλα τα έθνη, αλλά κυρίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες», δήλωσε ο κ. Stephen Catlin, επικεφαλής του IDF. «Η αειφόρος ανάπτυξη δεν αποτελεί επιλογή, αλλά απαίτηση, καθώς διατηρεί την υγεία και την ευημερία ως ακρογωνιαίους λίθους στις συζητήσεις για τη δημιουργία βιώσιμων υποδομών. Κανένας οργανισμός, εταιρεία ή άτομο δεν μπορεί να λύσει μόνο του αυτές τις προκλήσεις. Η σύμπραξη και οι συνεργασίες που δημιουργούνται και καλλιεργούνται στο φόρουμ θα βοηθήσουν να προχωρησουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Το brexit, το insurtech και γενικότερα οι τεχνολογικές εξελίξεις, το κλίμα και τα ακραία γεγονότα, οι κυβερνοκίνδυνοι, οιαναδυόμενες αγορές είναι μερικά ακόμα από τα θέματα που συζητούν αυτό το τριήμερο τα στελέχη, οι ακαδημαϊκοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που συμμετέχουν στο φόρουμ.

Προηγούμενο άρθροΣΕΜΑ: Meeting the Brokers of a Cyber Secure World
Επόμενο άρθροΔωρεά Κινητής Ιατρικής Μονάδας από την Εθνική Πανγαία στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα