Ασφάλιση Αυτοκινήτου με την ώρα, μέσω smartphone

458
cuvva app Swiss Re ασφαλιση αυτοκινητου

Η Swiss Re και η Cuvva, μια start-up που έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή για pay-as-you-drive ασφάλιση, ξεκίνησαν συνεργασία προκειμένου να ασφαλίσουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους σπάνια, επιτρέποντάς τους να πληρώσουν ασφάλιστρο ανά ώρα χρήσης αντί να αγοράζουν ετήσια κάλυψη.

Η νέα ασφάλιση θα δώσει την καλύτερη κάλυψη σε όσους οδηγούν μόνο περιστασιακά, για παράδειγμα σε όσους μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τη δημόσια συγκοινωνία και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους μόνο τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Οι χρήστες πληρώνουν ένα κατ’ αποκοπή μηνιαίο τέλος για τις βασικές καλύψεις και συμπληρώνουν την ασφάλισή τους ανάλογα με την ώρα που οδηγούν. Η διαχείριση όλων αυτών γίνεται μέσω ενός app που έχει δημιουργήσει η Cuvva.

Η κάλυψη επιτρέπει στους οδηγούς που διανύουν λίγα χιλιόμετρα να εξοικονομήσουν έως και 500 λίρες Αγγλίας ετησίως, σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η Swiss Re προώθησε τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Cuvva και της αναδόχου της κάλυψης, βρετανικής ασφαλιστικής Collingwood.

Όπως δήλωσε ο κ. Jason Richards, επικεφαλής P&C Business Management της Swiss Re, «η συνεργασία μας με την Cuvva ταιριάζει με την πεποίθησή μας ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους ασφαλιστές να προσφέρουν μια πιο διαφανή υπηρεσία και κάλυψη, προσαρμοσμένη στη χρήση που κάνει κάθε πελάτης».

Περισσότερα για το πώς το insurtech και το πώς οι startups αλλάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο στο ενδιαφέρον άρθρο του Π. Πιέρρου, στο τεύχος Μαρτίου της «Α.Α.».

Προηγούμενο άρθροΌχι άλλους κανόνες, το Solvency II είναι ήδη αρκετό
Επόμενο άρθρο40 χρόνια Ασφαλιστική Αγορά …και συνεχίζουμε