Ασφάλιση Νεοσύστατων Επιχειρήσεων (start-ups) από την ERGO

Μια καινοτόμος ασφαλιστική κάλυψη από την ERGO στη Γερμανία για επιχειρήσεις που τώρα ξεκινούν να ασκούν τις δραστηριότητές τους

Τι κοινό έχουν η ERGO και οι Νεοσύστατες Επιχειρήσεις; Ολοένα και περισσότερα!
Η συνεργασία με νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις προσφέρει μια ευκαιρία στην εταιρεία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο ψηφιακό μέλλον του ασφαλιστικού κόσμου. Προκειμένου να το επιτύχει, η αναγνωρισιμότητα και η καλή φήμη στο περιβάλλον των Νεοσύστατων Επιχειρήσεων αποτελεί ανάγκη.

 

Πολυάριθμες Νεοσύστατες Επιχειρήσεις είναι μέλη “επιταχυντών” (Accelerators). Ένας από τους πιο γνωστούς στη Γερμανία είναι η εταιρεία Axel Springer Plug ‘n’ Play στο Βερολίνο, με την οποία η ERGO συνεργαζόταν έως το 2016. Στελέχη της ασφαλιστικής εταιρείας διέκριναν την ευκαιρία για μια πραγματική, απτή συνεργασία κι έτσι εδραίωσαν άμεση επαφή με την εταιρεία “επιταχυντή”.

Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι τώρα συναντιούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αφενός, μια συντηρητικά προσανατολισμένη ασφαλιστική εταιρεία παρέχει ασφαλιστική κάλυψη βάσει εμπειρικών παρατηρήσεων και στατιστικών μοντέλων. Αφετέρου, μια επιχείρηση η ύπαρξη της οποίας βασίζεται στην αμφισβήτηση των “καθιερωμένων” κοινών πεδίων αλλά και στην αναζήτηση της καινοτομίας.

Ωστόσο, σύντομα οι νεαροί επιχειρηματίες εκδήλωναν ζωηρό ενδιαφέρον για συμβουλές που σχετίζονταν με τους ιδιαίτερους επιχειρηματικούς κινδύνους που αντιμετώπιζαν κι ήταν πρόθυμοι να μεταθέσουν αυτούς τους κινδύνους.

Εντούτοις, η τυπική ασφαλιστική κάλυψη δεν μπορούσε σχεδόν ποτέ να προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές τους απαιτήσεις κι ανάγκες. Η δέσμευση του Ομίλου «Ασφαλίζω σημαίνει καταλαβαίνω» βρήκε εφαρμογή και σε αυτού του είδους τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν από το μηδέν σε εξαψήφιο αριθμό σε μόλις δύο χρόνια –ένας απίστευτος ρυθμός ανάπτυξης, που τεκμηριώνει την επιτυχία του νέου επιχειρηματικού μοντέλου όπως διαμορφώθηκε από την εταιρεία.

Βασισμένη στην εμπειρία από τη συνεργασία της με Νεοσύστατες Επιχειρήσεις, η ERGO στη Γερμανία ανέπτυξε μια τυποποιημένη διαδικασία, η οποία κάλυπτε τους κινδύνους σε μια ιδιαίτερα εύχρηστη πλατφόρμα μέσω διαδικτύου.

Σήμερα, η ERGO στη Γερμανία παρέχει στις νέες εταιρείες ένα προϊόν προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, την «Ασφάλιση Νεοσύστατων Επιχειρήσεων», με καλύψεις από πέντε διαφορετικούς κλάδους. Η ERGO παρέχει αυτή την ασφάλεια σε εν δυνάμει Νεοσύστατες Επιχειρήσεις δωρεάν για τις πρώτες 100 ημέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν, μέσω μιας αποκλειστικής ιστοσελίδας, να διαβάσουν πληροφορίες για αυτό το ασφαλιστικό πακέτο, ενώ δίνεται η ευκαιρία στους συνεργάτες της να έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένους υποψήφιους πελάτες αυτού του κλάδου.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν από το μηδέν σε εξαψήφιο αριθμό σε μόλις δύο χρόνια –ένας απίστευτος ρυθμός ανάπτυξης, που τεκμηριώνει την επιτυχία του νέου επιχειρηματικού μοντέλου όπως διαμορφώθηκε από την εταιρεία.

Παράλληλα, η ERGO συνεργάζεται και με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ludwig Maximilian University LMUs στο Μόναχο και υποστηρίζει νεότευκτες εταιρείες στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, προτείνοντάς τους ασφαλιστική προστασία όπου είναι δυνατό και απαραίτητο.