Εκ βαθέων για τον ΠΣΑΣ

1585
Συνέδριο ΠΣΑΣ

Επιτρέψτε μου τον ενικό…

Παρακολουθώ τον ΠΣΑΣ από της ιδρύσεώς του και θυμάμαι ακόμη, τον έχω μπροστά στα μάτια μου, τον αείμνηστο πρώτο Πρόεδρό του Βασίλη Κατσιούλα, με τη ρεπούμπλικα και φακέλους χύμα στα χέρια να περιφέρεται από γραφείο σε γραφείο, για να εγγράψει μέλη στον νεοσύστατο Σύνδεσμο Ασφαλειομεσιτών, τότε.

Έκτοτε, πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες, χρόνια πολλά και δύσκολα, οι περισσότεροι πρωτεργάτες του Συνδέσμου έχουν φύγει και η εξέλιξη στον ΠΣΑΣ, η σημερινή, με τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Λελεδάκη, αλλά και το άξιο Διοικητικό του Συμβούλιο μας γεμίζει αισιοδοξία.

Πιστεύουμε ότι ο ΠΣΑΣ έχει βρει τον δρόμο του. Αισθάνεται ότι αποτελεί τον πυρήνα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, δεν αγωνιά για το πώς προσφωνούν τον επαγγελματία οι Νόμοι και η αγορά, και στηρίζει όσο κανένας τη διάδοση της ιδέας της Ασφαλίσεως.

Χαρήκαμε πολύ που είδαμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, να ταυτίζεται και να στηρίζει και τους ανθρώπους και το έργο τους.

Νιώσαμε ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας τη “μετάγγιση αίματος” που προσέφεραν τα μέλη του MDRT, ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι, που ενσωματώθηκαν στον κεντρικό τους φορέα, που δεν είναι άλλος από τον ΠΣΑΣ.

Χαιρετίζουμε την εντυπωσιακή… ηλεκτρονική εξέλιξη στα δρώμενα του ΠΣΑΣ: από την απλή ταυτοποίηση των συμμετεχόντων στο συνέδριο με QR code reader κατά την είσοδο, μέχρι και την εξασφάλιση στα μέλη του της δυνατότητας να παρακολουθούν webinar σεμινάρια, με εξαιρετικούς ομιλητές διεθνούς κύρους, δωρεάν και την ώρα της επιλογής τους.

Φρενάρουμε τον όποιο ενθουσιασμό μας με τις λέξεις αυτές, γιατί όλα αυτά μας γεννούν ακόμα υψηλότερες προσδοκίες για το τι μπορούν να δώσουν όχι μόνο στον Θεσμό και στην επαγγελματική τάξη τους, αλλά και στην κοινωνία, μορφωμένοι και ατίθασοι επαγγελματίες, απέναντι σε πεπατημένες και καθοδηγούμενες καταστάσεις.

Βλέπουμε τον Έλληνα ασφαλιστικό σύμβουλο να μην ντρέπεται να πει στα παιδιά του τι δουλειά κάνει, να συναναστρέφεται με συναδέλφους σε παγκόσμιο επίπεδο και να έχει εξαιρετικές προοπτικές, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.

Τέλος, και πριν το ηχηρό ΜΠΡΑΒΟ που μας ενέπνευσε να πούμε η χθεσινή εκδήλωση, διερωτώμαι για λογαριασμό εκείνων που ήταν απόντες:

Εάν ένας διευθυντής πωλήσεων ασφαλιστικής εταιρείας απουσίαζε από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΣΑΣ, πού αλλού έχει να πάει;

Δεν είναι τυχαίο και βοηθάει πολύ, αρνητικά πάντοτε, το ότι εκπρόσωποι της εποπτικής αρχής, αυτής της αρχής που σκέφτεται διάφορα για τους ασφαλιστικούς συμβούλους, ήταν απόντες.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Ο ΠΣΑΣ βράβευσε και επιβραβεύεται για την ποιότητα, την τεχνολογική του εξέλιξη και την πίστη του στον Θεσμό

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγικά μεγέθη 38 ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τα έτη 2016 – 2015
Επόμενο άρθροΗ AXA συνεργάζεται με το ALBA Graduate Business School