Φλέγοντα θέματα για τη διαμεσολάβηση συζητά η BIPAR στο Βερολίνο

Άρχισε σήμερα στο Βερολίνο το πανευρωπαϊκό συνέδριο της BIPAR. Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την Ευρώπη συζητούν (σήμερα και αύριο) όλα τα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση πανευρωπαϊκά.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης. Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο κ. Γιώργος Λιόλης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται η οδηγία IDD και ειδικότερα η εφαρμογή των κατ’ εξουσιοδότηση πράξεων. Μιλώντας, μάλιστα, το πρωί στους συνέδρους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι στόχος είναι οι Πράξεις να εγκριθούν από το Γερμανικό Κοινοβούλιο μέσα στον Ιούλιο. Η BIPAR, ωστόσο, θα επιθυμούσε να δοθεί παράταση  στην ημερομηνία εφαρμογής της Οδηγίας, καθώς εκτιμά ότι, ακόμα κι αν εγκριθούν οι κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις μέσα στον Ιούλιο, οι διευκρινίσεις που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλές (δείτε σχετικά εδώ).

BIPAR Συνέδριο Βερολίνο

Εκτός από την IDD, στο διήμερο συνέδριο της BIPAR θα συζητηθούν, επίσης, στο σκέλος που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι Οδηγίες για τα Προσωπικά Δεδομένα (General Data Protection Regulation), την Ένωση των Κεφαλαιαγορών, τα PRIPPs και το Πανευρωπαϊκό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (PEPP).
Τους συνέδρους θα απασχολήσουν, επίσης, οι επιπτώσεις του Solvency II στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το δημογραφικό, η ψηφιοποίηση και το Brexit.