H Achmea ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στην Interamerican

1484

Την καθιερωμένη, ετήσια επίσκεψή του στην Interamerican πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου ο Willem van Duin. Ο πρόεδρος της ACHMEA, μητρικής της ελληνικής εταιρείας, βρέθηκε στη χώρα μας για μια ενημερωτική συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της Interamerican, μαζί με τους Michel Lamie, νέο CFO, και Robert Otto από το Δ.Σ. της ACHMEA, καθώς και τον Uco Vegther, επικεφαλής του Διεθνούς Τομέα και προέδρου της Interamerican.

Όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου, τα στελέχη επισκόπησαν θέματα προτεραιότητας στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και του μετασχηματισμού της εταιρείας. Ήταν η πρώτη συνάντηση του προέδρου και των στελεχών της ACHMEA με τη νέα ομάδα ηγεσίας της Interamerican, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία νέων προσώπων σε κομβικές θέσεις: του Γιάννη Καντώρου, διευθύνοντος συμβούλου, του Besim Jawad, γενικού διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών, και του Τάσου Ηλιακόπουλου, γενικού διευθυντή πωλήσεων και marketing.

Oι θεματικές παρουσιάσεις και συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν:

  • στο ελληνικό οικονομικό τοπίο, την ελληνική ασφαλιστική αγορά και την Interamerican σήμερα,
  • το νέο όραμα – τον προσανατολισμό και την επιχειρησιακή στρατηγική της εταιρείας,
  • το μέλλον στην πράξη με παρουσίαση, από τις ομάδες του Accelerator Program της εταιρείας, παραδειγμάτων ανάπτυξης και υλοποίησης καλών ιδεών, καθώς και της εμπλοκής των ομάδων Agile, με γνώμονα την καινοτομία.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με συσκέψεις ομάδων για τους τομείς των ασφαλίσεων υγείας (W. van Duin, Γ. Καντώρος, Γ. Βελιώτης και η ομάδα υγείας), των γενικών ασφαλίσεων (R. Otto, Β. Jawad και η ομάδα των γενικών) και των οικονομικών (M. Lamie, M. Hargas και η ομάδα της γενικής διεύθυνσης οικονομικών).

Καταληκτικά, ο Willem van Duin εξέφρασε και πάλι τη μακρόχρονη δέσμευση των Μετόχων της ACHMEA για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και τη σταθερή εμπιστοσύνη, με την οποία η διοίκηση της μητρικής εταιρείας περιβάλλει τη διοίκηση της Interamerican, ενθαρρύνοντάς την στην προσπάθεια υλοποίησης της αποστολής της να δημιουργεί για το πελατειακό κοινό της προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής, με περισσότερη ασφάλεια, διάρκεια και υψηλή φερεγγυότητα.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα των εμπορικών δραστηριοτήτων, η Interamerican φιλοδοξεί έως και το 2022 να ξεπεράσει, σε ετήσια βάση, την παραγωγή των 500 εκατ. σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, επιτυγχάνοντας αύξηση του μεριδίου αγοράς σε όλους τους τομείς ασφάλισης: στην υγεία, τη ζωή, τον κλάδο οχημάτων και τους λοιπούς κλάδους γενικών ασφαλίσεων. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει εντός της πενταετίας να διπλασιάσει τους ενεργούς συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων tied agency, υλοποιώντας το σχέδιο ανάπτυξης “Genesis”.
Σε οικονομικό επίπεδο, η Interamerican στοχεύει έως και το 2022 να επιτύχει σημαντική αύξηση κερδών προ φόρων, βασιζόμενη κυρίως στο ποσοστό συνδυασμού κερδών των κλάδων ασφάλισης υγείας και οχημάτων, περιορίζοντας περισσότερο τα έξοδα διαχείρισης εκτός κλάδων ζωής και υγείας με περαιτέρω αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και δημιουργώντας νέο επιχειρηματικό περιθώριο κέρδους στον κλάδο ζωής.

 

Προηγούμενο άρθροΥδρόγειος Ασφαλιστική: Χορηγός της Stoiximan.gr Basket League για έκτη χρονιά
Επόμενο άρθροΈκπτωση 30% σε όσους εγγραφούν μέχρι τις 4/8 στα σεμινάρια επανεκπαίδευσης και Επαναπιστοποίησης του ΕΙΑΣ