H Ευρωπαϊκή Πίστη ορίζει στην πράξη το δέον γενέσθαι

Δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης και υπευθυνότητας μέσω animated promotional videos

Τα σύγχρονα μέσα της διαδικτυακής εποχής αξιοποιεί η Ευρωπαϊκή Πίστη, προκειμένου να δημιουργήσει νέους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία και να προσεγγίσει αποτελεσματικά και τις νέες ηλικίες καταναλωτών. Το animated promotional video που δημιούργησε πρόσφατα για την ασφάλιση της κατοικίας, με τίτλο «Τρεις Αλήθειες, Ένας Μύθος και η Λύση», είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο “δείγμα γραφής”, που δημιουργεί προσμονή και για όσα αντίστοιχα θα ακολουθήσουν. Και είναι επιτυχημένο, γιατί περιγράφει τη ρεαλιστική πραγματικότητα στοχεύοντας κυρίως στο θυμικό, δηλαδή στο μέρος εκείνο της ψυχής που περικλείει το συναίσθημα και τη βούληση, στοιχεία απαραίτητα για τη λήψη μιας απόφασης, γιατί δεν αρκούν μόνον το μυαλό και η λογική…

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη της συνεχούς ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της ασφάλισης και έχοντας την πεποίθηση ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και καλλιέργειας κουλτούρας υπευθυνότητας, δημιούργησε πρόσφατα, συνεργαζόμενη με την εταιρεία Video Net, ένα animated promotional video για την ασφάλιση της κατοικίας.

Μέσω του συγκεκριμένου video, με τίτλο «Τρεις Αλήθειες, Ένας Μύθος και η Λύση», η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει στην ελληνική κοινωνία την αξία της ασφάλισης περιουσίας, αλλά και να καταστήσει σαφές ότι χωρίς ασφάλιση, το σπίτι μας δεν μας ανήκει.

Στο διάρκειας 2,5 λεπτών animated video, επικοινωνείται στον καταναλωτή η σημασία της προστασίας του σπιτιού του, το οποίο περικλείει όχι μόνο τις αναμνήσεις του παρελθόντος αλλά και τα όνειρα για τη ζωή που θέλει να χτίσει (ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ). Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η αλήθεια, ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σπίτι κατανοούν πλήρως την ανάγκη της απόκτησής του καταβάλλοντας για την αγορά του ένα μεγάλο ποσό, αλλά δεν κατανοούν την ανάγκη της ασφάλισής του, ιδιαίτερα όταν αυτή κοστίζει πιο φθηνά από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί. Και η αλήθεια αυτή ενέχει τον κίνδυνο να χαθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όσα χτίζονται για μια ζωή (ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ).

GkotzageorgisO κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, δήλωσε σχετικά: «Μέσω του συγκεκριμένου video έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε την αξία της ασφάλισης περιουσίας, αλλά και να καταστήσουμε σαφές ότι χωρίς ασφάλιση, το σπίτι μας δεν μας ανήκει.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής μας στρατηγικής για το 2018, σχεδιάζουμε σειρά ενημερωτικών ενεργειών με τη μορφή animated promotional videos, που έχουν ως στόχο να αφυπνίσουν τον καταναλωτή αλλά και να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για το Δίκτυο Πωλήσεών μας».

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι «Τρεις Αλήθειες, ο Μύθος και η Λύση», όπως περιγράφονται στο animated promotional video (μπορείτε να το δείτε στο www.europaikipisti.gr, στο YouTube κανάλι της Εταιρείας και στη σελίδα της στο Facebook):

«1η αλήθεια: Το σπίτι για όλους τους ανθρώπους είναι ένα όνειρο. Για τους περισσότερους παραμένει όνειρο και δεν γίνεται ποτέ σπίτι. Κόποι ζωής, γραμμάτια, δάνεια, χαρές, λύπες, παιδιά και άλλα αγαπημένα πρόσωπα συγκροτούν αυτό που λέμε σπίτι. Σπίτι δεν είναι μόνο τέσσερις τοίχοι και μία ταράτσα. Είναι ολόκληρη η ζωή μας και η ζωή των αγαπημένων μας. Και όμως, το σπίτι μας δεν είναι δικό μας.

2η αλήθεια: Το σπίτι μας είναι δικό μας μόνον όσο υπάρχει. Όμως, αρκούν 30 δευτερόλεπτα ενός σεισμού, λίγες ώρες φωτιάς για να μείνουν συντρίμμια, ρωγμές ή αποκαΐδια εκεί που χτίζαμε τα δικά μας όνειρα και τα όνειρα των δικών μας, ολόκληρη ζωή. Σεισμοί, φωτιές και πλημμύρες συμβαίνουν στην πατρίδα μας κάθε χρόνο. Γκρεμίζονται σε μια στιγμή όνειρα ζωής, δημιουργώντας συνθήκες οδύνης κι απελπισίας.

3η αλήθεια: Κάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή από σεισμό ή φωτιά ή πλημμύρα, οι πολίτες που πλήττονται στρέφονται απελπισμένοι προς το κράτος για βοήθεια.

Μύθος: Είναι μύθος ότι τη λύση στο πρόβλημα μπορεί να τη δώσει το κράτος ή οι έρανοι αλληλεγγύης. Μία κάποια βοήθεια ανακουφίζει, αλλά δεν ξαναχτίζει το σπίτι μας.

Η λύση: Η ασφάλιση αποκατάστασης ζημιών από σεισμό, φωτιά και πλημμύρα είναι προϊόν ανθρώπινης σοφίας αιώνες τώρα και αποτελεί το μόνο μέσο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σεισμοπαθή, πυροπαθή, πλημμυροπαθή να χτίσει ένα καινούριο σπίτι.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη σας δίνει τη δυνατότητα με μηδαμινά ασφάλιστρα να ασφαλίσετε το σπίτι σας και να είστε πάντοτε ασφαλείς και σίγουροι.

Μην αφήσετε την αμέλεια, την άγνοια, την αδιαφορία και το “σιγά μη συμβεί σ’ εμένα” να σας στερήσει σε κάθε περίπτωση τη σιγουριά και την ασφάλεια. Ενημερωθείτε υπεύθυνα στο www.europaikipisti.gr ή από έναν από τους 5.500 συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται δίπλα σας».