International Life: Με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους Μεσίτες…

246

Το minimal μπαρ-εστιατόριο «48», γνωστό στέκι των “ψαγμένων” και …απαιτητικών Aθηναίων, επέλεξε η International Life για να φιλοξενήσει τα μέλη του ΣΕΜΑ, σε μια εκδήλωση που σκοπό είχε να …σπάσει τον πάγο ανάμεσα στους διαμεσολαβητές, που τίμησαν τη συνάντηση με την παρουσία τους, και την ασφαλιστική εταιρία και τα στελέχη της, που διεκδικούν ένα μέρος από την παραγωγή των μεσιτών. 

Μεταξύ των καλεσμένων πολλοί και γνωστοί για την ξεχωριστή παρουσία τους στο χώρο, όπως οι κ.κ. Λ. Κόκκινος, Γ. και Δ. Ζαφειρίου, Γ. Καραβίας, Π. Λυσσαίος, Α. Τρύφων και Σ. Τραπεζόντας, Γ. Ζιώγας, Θ. Παπανικήτας, αλλά και οι κ.κ. Καπετανέας και Νακόπουλος, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σπάρτη.

Οι συνεργασίες της Εταιρίας Γενικών Ασφαλίσεων του Ομίλου με τους επαγγελματίες του ΣΕΜΑ –τους οποίους ο κ. Μπράβος ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο επαγγελματισμό και την ποιότητα που τους διακρίνει ανάμεσα στους υπόλοιπους συναδέλφους τους διαμεσολαβητές– φαίνεται πως έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και βεβαίως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Εταιρία να πείσει τους μεσίτες πως έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τους κινδύνους για τους οποίους αναζητούν κάλυψη, αλλά και να τους παρέχει την απαιτούμενη ποιότητα εξυπηρέτησης. 
Το πρόγραμμα της συνάντησης ήταν, λοιπόν, επικεντρωμένο στις ομιλίες-παρουσιάσεις του κ. Φ. Μπράβου, Προέδρου του Ομίλου, του κ. Ν. Παυλόπουλου, Αν. Γεν. Δ/ντή της International Life Α.Ε.Γ.Α., και της κας Ι. Κοτσιφάκη, Αν. Γεν. Δ/ντριας International Life A.E.A.Ζ. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Φ. Μπράβος αναφέρθηκε συνολικά στην εικόνα της αγοράς, με εύστοχες και ουσιαστικές παρατηρήσεις, επικαλούμενος και τη μακρόχρονη εμπειρία του αλλά βέβαια και τις προσλαμβάνουσές του ως Πρόεδρος της Ε.Α.Ε.Ε. και Αντιπρόεδρος του εκπαιδευτικού φορέα Ε.Ι.Α.Σ. 
Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο Πρόεδρος, δυσάρεστα πολλά από αυτά αλλά ρεαλιστικά. Κανείς δεν αμφιβάλλει, βεβαίως, ότι ο κλάδος αυτοκινήτου και οι πρακτικές με τις οποίες διαχειρίζεται αυτός, τόσο από εταιρίες όσο και από μερίδα των διαμεσολαβητών, χαρακτηρίζει αρνητικά το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Με κατά μέσο όρο 5% μείωση των ασφαλίστρων και το 2007, όταν ήδη διαπιστώνεται ότι τα ασφάλιστρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των ζημιών, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε με τι ρυθμούς και σε τι ύψος θα δίδονται οι αποζημιώσεις στους παθόντες… 
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η επίγνωση ότι οι ευθύνες βαρύνουν όλους τους εμπλεκομένους δεν αρκεί για να διορθωθεί οτιδήποτε, οπότε οι ελπίδες όλων, για μια ακόμα φορά, στρέφονται στις έξωθεν ρυθμίσεις, στην περίπτωση αυτή στα νέα όρια ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, που επιβάλλει η 5η οδηγία. Ο κ. Μπράβος, όμως, εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, εξαιτίας τις μετατόπισης των αρμοδιοτήτων ελέγχου των ασφαλιστικών εταιριών από το έπ.Αν. στην ΕΠ.Ε.Ι.Α., οι έλεγχοι φέτος ήταν ιδιαίτερα χαλαροί, ευνοώντας ενδεχομένως τους αδύναμους κρίκους της αγοράς. Και μια και ο λόγος για το έπ.Αν., ο κ. Μπράβος αναφέρθηκε και στον παλιό γνώριμο έφυπουργό κ. Παπαθανασίου, με το χαρακτηρισμό «Πόντιος Πιλάτος», χρεώνοντάς του ευθύνες για τον αναποτελεσματικό, στην ουσία του τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της εκπαίδευσης τραπεζικών υπαλλήλων. 
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση στην οποία προχώρησε τότε ο έφυπουργός, επιτρέποντας την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, μόνο εντός των τραπεζικών υποκαταστημάτων, δεν καθησύχασε τις ενστάσεις της ασφαλιστικής αγοράς για προφανείς λόγους. 
Μιλώντας για εκπαίδευση, ανησυχητική είναι και η παρατήρηση του κ. Μπράβου σχετικά με την εντυπωσιακή πτώση του μέσου όρου επιτυχόντων στο πρόγραμμα ασφαλιστικών σπουδών του Ε.Ι.Α.Σ. και ιδιαίτερα εύστοχη η παρατήρησή του, ότι το πολύ χαμηλό ποσοστό παρακολούθησης του προγράμματος από εκπροσώπους του κλάδου των διαμεσολαβητών –οι περισσότεροι σπουδαστές είναι διοικητικοί υπάλληλοι των ασφαλιστικών εταιριών– προβληματίζει έντονα και μάλλον απογοητεύει όσους ελπίζουν σε ποιοτική αναβάθμιση των ασφαλιστικών συμβούλων…
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του ΣΕΜΑ, να καταθέσει υπόψη της Ε.Α.Ε.Ε. κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας, κίνηση ενδεικτική των προθέσεων των επαγγελματιών, οι οποίοι έως και σήμερα δυσκολεύονται ουσιαστικά στη δραστηριότητά τους από αντιεπαγγελματικές τακτικές ορισμένων εταιριών αλλά και συναδέλφων τους.
Για τις προοπτικές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του μεσίτη μίλησαν οι κ.κ. Λ. Κόκκινος και Δ. Ζαφειρίου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, αντίστοιχα, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική συνεισφορά του κλάδου τους στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ετησίως αλλά και στις ανάγκες που δημιουργεί η ιδιαίτερη σύνθεση του χαρτοφυλακίου τους.
Όπως συνηθίζεται, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, την οποία συντόνισε ο κ. Ά. Μπάρρυ, Πρόεδρος της B.S.A. Πρακτορειακής του Ομίλου International Life.
Ακόμα μια ευκαιρία, λοιπόν, να συναντηθούν οι εκπρόσωποι ενός από τους παραγωγικότερους κλάδους της αγοράς μας, αλλά και να συναγελαστούν, σε φιλικό κλίμα, με τα στελέχη που διαχειρίζονται τις εργασίες τους, για λογαριασμό της International Life. 
Ουδείς αμφισβητεί ότι η συνεργασία γίνεται ευκολότερη και ουσιαστικότερη όταν έχει προηγηθεί η προσωπική γνωριμία, και η διοίκηση της International Life, γνωρίζοντας πως τα στελέχη της αποτελούν ένα από τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, μαζί με την ευελιξία της αλλά και –γιατί όχι;– τις αντασφαλιστικές της συμβάσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως, φρόντισε να επικοινωνήσει τα παραπάνω, προσδοκώντας σε θετική αξιολόγηση και ενδυνάμωση των συνεργασιών της με τους μεσίτες.

 

Προηγούμενο άρθροΑσφάλιση για Μ.Μ.Ε. με “σκηνοθέτη” την AIG Greece
Επόμενο άρθροΔούκας Παλαιολόγος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Η Εθνική Ασφαλιστική έχει πολύ δρόμο μπροστά της