MAPFRE: Αποτελέσματα τετραμήνου 2010

Καθαρά κέρδη €273,1 εκατ., 4,8% λιγότερα συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, καταγράφει στο 1ο τετράμηνο του έτους η Mapfre, καθώς για το 2010 η μητρική εταιρεία holding του Ομίλου δεν πέτυχε εξίσου καλά αποτελέσματα όπως το 2009. 
Εντούτοις, το καθαρό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκε κατά 11,1%, παρά τις συνέπειες του σεισμού στη Χιλή, η επίδραση του οποίου κόστισε €80,8 εκατ., και τις υψηλές απώλειες που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των κακών καιρικών συνθηκών στην Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Τα έσοδα (€5,892,4 εκατ.) αυξήθηκαν κατά 8,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του προηγούμενου έτους. 
Τα ασφάλιστρα και τα αντασφάλιστρα ανήλθαν σε €4.935,3 εκατ. (αύξηση 9,6%). Επιπλέον, η αξία του Ομίλου αυξήθηκε σε περισσότερα από €262 εκατ. (3,7%).
Ειδικότερα, στην Ισπανία, τα συνολικά ασφάλιστρα από πρωτασφαλίσεις και αντασφαλίσεις σημείωσαν αύξηση 9,8%, παρά τις πτωτικές τάσεις (3,75%) του κλάδου γενικότερα. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς εργασίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν 49,4% των συνολικών ασφαλίστρων του Ομίλου, σημείωσαν αύξηση 10,7% και έφτασαν τα €2.577,4 εκατ.
Τέλος, τα έσοδα (ασφάλιστρα και έσοδα από πωλήσεις και υπηρεσίες) του κλάδου Βοήθειας αυξήθηκαν κατά 8,4% σε €142,3 εκατ.