Munich Re και Easyjet καινοτομούν και ανοίγουν δρόμους!

872
airplane

H Munich Re, σε συνεργασία με την easyJet, σχεδίασαν ένα νέο προϊόν το οποίο, για πρώτη φορά, καλύπτει τις ακυρώσεις πτήσης αεροπορικών εταιρειών.

Το ασφαλιστήριο θα παρέχει οικονομική προστασία από διάφορα μεγάλα γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες από τη διακοπή λειτουργίας των αερομεταφορών. Παραδείγματα τέτοιων γεγονότων περιλαμβάνουν τα σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας, τις σοβαρές χειμωνιάτικες καταιγίδες ή την αναγκαστική προσγείωση του στόλου για λόγους ασφαλείας.

Το καινοτόμο αυτό προϊόν επιτρέπει σε μια αεροπορική εταιρεία να μειώσει εν μέρει τη ρευστότητα των αποθεματικών της.  Δημιουργήθηκε από τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρηματικών Κινδύνων της  Munich Re και από ειδικούς του αεροπορικού underwriting, που συνεργάστηκαν με την easyJet. Η κάλυψη θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης κεφαλαίων της αεροπορικής εταιρείας.

Η τιμολόγηση είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες πηγές χρηματοδότησης και επιτρέπει στην αεροπορική εταιρεία να ελευθερώσει μετρητά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση.

Το συγκεκριμένο προϊόν αποδεικνύει ότι η ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη εναλλακτική λύση στα εργαλεία της κεφαλαιαγοράς.  Οι ακυρώσεις πτήσης αποτιμώνται με προκαθορισμένο σταθερό ποσό για να εξασφαλιστεί η γρήγορη και αποτελεσματική πληρωμή.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του τεράστιου σύννεφου τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Eyjafjallajökull το 2010, το οποίο –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IATA – οδήγησε στην ακύρωση περισσότερων από 100.000 πτήσεων και προκάλεσε απώλειες στις αερομεταφορές άνω των 1,8 δισ.

Η κάλυψη είναι έτσι διαρθρωμένη ώστε να περιορίζει τον αντίκτυπο, στον ισολογισμό των αεροπορικών εταιρειών, από τέτοια σημαντικά γεγονότα διακοπής εργασιών.

Ο Mike Hirst, Διευθυντής Treasury & Tax της easyJet, σχολίασε: «Μας εντυπωσίασε πολύ η δημιουργικότητα, ο επαγγελματισμός και η διαχείριση του έργου από τη Munich Re σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης αυτού του καινοτόμου προϊόντος. Το ίδιο το προϊόν συμπληρώνει τον συνδυασμό μετρητών και ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που υποστηρίζουν ήδη το αποθεματικό ρευστότητάς μας και διαφοροποιούν περαιτέρω τον πιστωτικό κίνδυνο του αντισυμβαλλόμενού μας στην ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα μέσω ενός πολύ αξιόπιστου μακροπρόθεσμου εταίρου, τη Munich Re».

Ο Rolf Heintzeler, επικεφαλής Aviation Facultative, εξέφρασε την ικανοποίησή του που κέρδισε την easyJet ως νέο μακροπρόθεσμο πελάτη. «Η συμφωνία αυτή είναι επικερδής και για τα δύο μέρη: η easyJet είναι ο σωστός συνεργάτης για αυτό το είδος συμφωνίας, διότι, όσον αφορά στην ασφάλεια και τη διαχείριση των κινδύνων, η easyJet είναι κορυφαία στην κατηγορία της. Δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθεί ένα ποικίλο σύνολο κινδύνων, απαιτείται μεγάλη εμπειρία σε θέματα κινδύνου για την ανάπτυξη τέτοιων εξατομικευμένων λύσεων για τον πελάτη».

Η Claudia Hasse, Επικεφαλής Ειδικών Επιχειρηματικών Κινδύνων, δήλωσε: «Η επιτυχημένη ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου κάλυψης αποδεικνύει την ικανότητά μας ως εταίρου για επιχειρήσεις που θέλουν να κοιτάξουν πέρα ​​από τα βασικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην ασφαλιστική αγορά. Υπάρχει ευρύ περιθώριο καινοτομίας στην εταιρική ασφάλιση, καθώς κάθε επιχείρηση του κλάδου είναι ευάλωτη στη διακοπή εργασιών. Βλέπουμε αυτή τη λύση ως πρότυπο σχέδιο και εργαζόμαστε για την επίτευξη παρόμοιων λύσεων και για άλλους κλάδους».

Προηγούμενο άρθροΔιαβουλεύσεις για τη ρύθμιση των νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση
Επόμενο άρθροΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Α.Ε.