Ο Andreas Brandstetter νέος Πρόεδρος της Insurance Europe

Ο Andreas Brandstetter, Διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος του αυστριακού ασφαλιστικού ομίλου UNIQA, εξελέγη πρόεδρος της ασφαλιστικής ομοσπονδίας Insurance Europe, για περίοδο τριών ετών.

Αυστριακός πολίτης, ο Brandstetter είναι επικεφαλής της UNIQA από το 2011. Είναι μέλος της ασφαλιστικής, που δραστηριοποιείται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, από το 1997.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Brandstetter δήλωσε: «Είναι πραγματικά τιμή η εκλογή μου για να εκπροσωπώ τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο ως πρόεδρος της ομοσπονδίας του. Η βιομηχανία μας έχει τεράστια συμβολή στην κοινωνία, τόσο μέσω της προστασίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας όσο και μέσω των μακροπρόθεσμων επενδύσεών μας στην οικονομία. Η κοινωνία εξελίσσεται ταχύτατα και η βιομηχανία μας πρέπει και αυτή να εξελίσσεται, γι ‘αυτό είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική στιγμή να εκπροσωπούμε τους ασφαλιστές της Ευρώπης, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο».

Ο Brandstetter εξελέγη στη Γενική Συνέλευση της Insurance Europe στη Μαδρίτη. Θα είναι ο κεντρικός ομιλητής την Πέμπτη 24 Μαΐου στο 10ο Διεθνές Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Διαδέχθηκε τον Sergio Balbinot, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Allianz, ο οποίος είχε υπηρετήσει το μέγιστο δυνατό διάστημα των δύο θητειών ως πρόεδρος.

Ο Brandstetter δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Sergio για την σημαντική συμβολή του τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη και εξέχων εκπρόσωπος για τους ασφαλιστές της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της θητείας του».