Οι διακεκριμένοι συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής ταξίδεψαν σε Ν. Υόρκη και Σικάγο

Με τη συμμετοχή 120 διακεκριμένων συνεργατών πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου το κορυφαίο ταξίδι επιβράβευσης των παραγωγικών και ποιοτικών επιδόσεων των στελεχών πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής με προορισμό την Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Οι συνεργάτες όλων των βαθμίδων του παραγωγικού δικτύου της εταιρείας που συμμετείχαν στο ταξίδι, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην «μητρόπολη του κόσμου», όπως χαρακτηρίζεται η Νέα Υόρκη, και να δουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία, αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής και της τεχνολογίας που κάνουν την πόλη αυτή μοναδική: το άγαλμα της Ελευθερίας και το Ellis Island, το Ground Zero, που τώρα φιλοξενεί το «National September 11 Memorial & Museum». Τον ουρανοξύστη «One World Trade Center», το ψηλότερο κτήριο στο Δυτικό Ημισφαίριο που φτάνει τα 541 μέτρα, το μαγευτικό Central Park, τις κινηματογραφικές γέφυρες Βrooklyn, Manhattan και Williamsburg. Τα εμβληματικά κτήρια Flatiron, το τριγωνικό αναγεννησιακό αριστούργημα σχεδιασμένο από τον Daniel Burnham, που ολοκληρώθηκε το 1902 και στάθηκε αφορμή για να αλλάξει όλος ο κανονισμός δόμησης της πόλης. Το Chrysler Building του αρχιτέκτονα William Van Allen, σημαντικό δείγμα Art Deco και βέβαια το Empire State Building, τον συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης ουρανοξύστη, σχεδιασμένο από τον William F. Lamb, που δεσπόζει της 5ης λεωφόρου με τους 102 ορόφους και το διάσημο παρατηρητήριό του.

Επόμενος σταθμός το Σικάγο, γνωστό και ως Windy City, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ στην νοτιοδυτική ακτή της λίμνης Μίσιγκαν. Mε πλούσια πολιτική ιστορία, το Σικάγο αποτελεί το λίκνο του Δημοκρατικού Κόμματος, την πατρίδα των Chicago Bulls, αλλά και μία από τις πόλεις με τους περισσότερους και ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Έτσι τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Willis Tower, τον Τrump Tower, το αντίγραφο του Αββαείου του Westminster που στεγάζει τα γραφεία της θρυλικής εφημερίδας Τhe Chicago Τribune, το Μillenium Park, έναν χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας που σχεδίασε ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Frank Gehry σε έκταση 99.000 τ.μ. στο τέλος της κεντρικής λεωφόρου Michigan, γνωστής και ως The Magnificent Mile. To πάρκο φιλοξενεί κήπους, μουσεία, πινακοθήκη, γκαλερί, θεατρικές και μουσικές σκηνές, πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων, καθώς και το διάσημο γλυπτό Cloud Gate, το Bean (φασόλι), όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης, έργο του βραβευμένου γλύπτη Sir Anish Kapoor.

Το τελευταίο βράδυ του μοναδικού αυτού ταξιδιού, οι 120 συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής μαζί με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σταύρο Κωνσταντά, και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιώργο Ζαφείρη, είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν την όμορφη και φιλόξενη πόλη του Σικάγο με τον περίπλου του Navy Pier, της μεγάλης και πολύβουης προκυμαίας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, οπότε και ανανέωσαν την υπόσχεσή τους για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και διακρίσεις, που θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την συμμετοχή τους στον επόμενο, εξίσου μοναδικό προορισμό, πάντα με ξεναγό την Εθνική Ασφαλιστική.