Πολυσχιδής η δράση του Χατζηθεοδοσίου

428

Χαιρετίζουμε όχι μόνον με ικανοποίηση αλλά και με αισιοδοξία τις μεθοδικές προσπάθειες του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κινδύνου της μόλυνσης του περιβάλλοντος όλων όσων ασκούν δραστηριότητα που μπορεί να βλάψει το περιβάλλον.

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιάννης Τσιρώνης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ασπαστεί την ανάγκη της εφαρμογής του «ο ρυπαίνων πληρώνει» και, ως εκ τούτου, αναμένουμε σύντομα εξελίξεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια ακόμη σημαντική δραστηριότητα για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σχετική με το θέμα, με προσκεκλημένο τον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Και κάτι ακόμη από την πλούσια δράση του, ωφέλιμου για τον κλάδο, Προέδρου του ΕΕΑ: θα συμμετάσχει στην πρωθυπουργική αποστολή στην Κίνα, όπου και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων, ALIBABA, και τη δραστηριοποίησή της και στην Ελλάδα.

Ήδη, το ΕΕΑ έχει προετοιμάσει την έλευση ειδικής αποστολής της ALIBABA στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για συνομιλίες με την Πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική Κοινότητα. Για τον σκοπό αυτόν, στις 29/6/2016, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνέντευξη τύπου, κατά την οποία υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της εταιρείας, θα παρουσιάσει τα σχέδιά τους για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη χώρα μας.

 

Ποια είναι, όμως, η ALIBABA;

Πρόκειται για μια εταιρεία που εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις το 2015 485 δις δολάρια (3 τρισεκατομμύρια RMB). Στην Κίνα έχει μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το 2015, πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δις δολάρια.

Τα Marketplaces της ALIBABA έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός. Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).

Η παραπάνω προσπάθεια του κ. Χατζηθεοδοσίου αποτελεί μια απόδειξη ότι δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Προέδρου του ΕΕΑ μόνον ο ασφαλιστικός κλάδος.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕνστάσεις για την International μέχρι τις 31 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΦορολογικά θέματα και ανασφάλιστα οχήματα στη συνάντηση του ΕΕΑ με τον Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων