Σε κέρδη ύψους €2,1-2,5 δισ. στοχεύει η Munich Re το 2018

1740
Joachim Wenning Munich

Κέρδη ύψους €2,1-2,5 δις αναμένει να πετύχει η Munich Re το 2018. Η Εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα εξαγοράσει επιπλέον μετοχές αξίας 1 δισ. ευρώ
πριν από την Ετήσια Γενική Συνέλευση το 2019.

Ο Joachim Wenning, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε: «Η Munich Re είναι και πάλι σε θέση να επιτύχει ανάπτυξη. Ο στόχος μας για το 2018 είναι ελαφρώς υψηλότερος από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η ERGO σημειώνει σταθερή πρόοδο με το Πρόγραμμα Στρατηγικής που έχουμε εκπονήσει και οι πρωτοβουλίες μας για την ανάπτυξη στον τομέα της αντασφάλισης ευοδώνονται, καθώς αυξάνονται οι τιμές. Επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιοποίηση και μειώνουμε το κόστος για να προετοιμαστούμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να προετοιμάσουμε κατάλληλα για το μέλλον την Munich Re».

Η Munich Re πρόκειται να συνεχίσει μια πολιτική φιλική προς τους μετόχους. Παρά τις εξαιρετικά μεγάλες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της Munich Re θα προτείνει στους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση να πληρώσει αμετάβλητο μέρισμα ύψους €8,60 ανά μετοχή.

Η Εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους €1 δισ. πριν την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2019. Ένα πρόγραμμα επαναγοράς της ίδιας κλίμακας βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν από τη φετινή Ετήσια Γενική Συνέλευση.

H Πρόβλεψη για το 2018

Στην αντασφάλιση ζωής και υγείας, το τεχνικό αποτέλεσμα –συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος από αντασφαλιστικές συμβάσεις που αναγνωρίζονται στο μη τεχνικό αποτέλεσμα λόγω ανεπαρκούς μεταφοράς κινδύνου– αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον €475 εκατ. Στην αντασφάλιση περιουσίας/ατυχημάτων, η Munich Re στοχεύει σε combined ratio περίπου 99% για το 2018.

Για την ERGO, η Munich Re προβλέπει συνολικό αποτέλεσμα ύψους €250-300 εκατ. Ο δείκτης combined ratio για τις ασφαλίσεις Περιουσίας/Ατυχημάτων της ERGO Γερμανίας θα πρέπει να ανέλθει στο 96% το 2018, υπό την προϋπόθεση ότι οι σημαντικές απώλειες θα παραμείνουν εντός των κανονικών ορίων. Για την ERGO International, ο στόχος είναι combined ratio περίπου 97%.

Συνολικά, η Munich Re εκτιμά ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ελαφρά το 2018, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί πολλές αντασφαλιστικές εργασίες. Ως εκ τούτου, ο κλάδος αντασφάλισης θα πρέπει να δει ένα τέλος στην πτώση της τρέχουσας απόδοσης φέτος.

Ωστόσο, η αύξηση των επιτοκίων θα μείωνε τα αποθεματικά αποτίμησης και γενικά θα οδηγούσε σε χαμηλότερα κέρδη από διάθεση. Συνολικά, η Munich Re αναμένει επενδυτικό αποτέλεσμα λίγο πάνω από €7 δισ., κάτι που θα αντιπροσωπεύει απόδοση επενδύσεων περίπου 3%.

Υποθέτοντας ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα παραμείνουν σταθερές, ο Όμιλος αναμένει ότι τα εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα για το οικονομικό έτος 2018 θα κυμανθούν μεταξύ €46 και 49 δισ.

Τα ακαθάριστα ασφάλιστρα το 2018 αναμένεται να είναι της τάξης των 29-31 δις ευρώ για τον κλάδο των αντασφαλίσεων και 17-18 δις ευρώ για τον τομέα των επιχειρήσεων της ERGO.

Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα της ERGO (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων αποταμίευσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ασφάλισης ζωής και των προϊόντων κεφαλαιοποίησης) θα πρέπει να ανέρχονται σε 18-19 δις ευρώ το 2018.

 ERGO: Υπεράνω προσδοκιών

Riess Markus ERGO
Ο κ. Markus Riess, Πρόεδρος & CEO της ERGO, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου παραβρέθηκε στην Εορταστική Εκδήλωση Συνεργατών της ERGO Hellas.

Ο Markus Riess, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ERGO δήλωσε: «Η ERGO βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι εύρωστη, ψηφιακή και επιτυχημένη. Το πρόγραμμα στρατηγικής καθορίζει τη σωστή πορεία και προχωρά με τη σωστή ταχύτητα. Με κάνει να αισθάνομαι σίγουρος για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά».

Το 2017, η ERGO ανακοίνωσε κέρδη 273 εκατ. Ευρώ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε σε €1.168 εκατ. Το ευχάριστο αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως σε σημαντικά βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και στο εξωτερικό.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν ελαφρώς στα €17.546 εκατ. Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα σε όλες τις κατηγορίες ασφαλίσεων ανήλθαν σε €18.548 εκατ. Ευρώ.

Στον τομέα ζωής και υγείας στην Γερμανία, ο όγκος ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων παρουσίασε ελαφρά αύξηση στα €9,210 εκατ. Ευρώ (από 9,177 εκατ.).

Στον τομέα περιουσίας-ατυχημάτων Γερμανίας, τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3,1% στα €3.293 εκατ. Η ERGO International παρουσίασε οριακή άνοδο στα € 5.043 εκατ. (από 5.018 εκατ.).

Ο συνδυασμένος δείκτης για το ERGO Property-casualty Germany ήταν 97,5% (97,0%) για ολόκληρο το έτος. Ο combined ratio της ERGO International βελτιώθηκε σημαντικά στο 95,3%, κυρίως λόγω των θετικών εξελίξεων στην Πολωνία.

 

Προηγούμενο άρθροΚοινό ΦΠΑ για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ζητά η Insurance Europe
Επόμενο άρθροΝέος «παίχτης» της GLASSDRIVE® στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης