Συνεργασία της Europrotection με Έλληνες πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστή την Arch

4547
Europrotection Arch

Με πρωτασφαλιστές δύο αλληλασφαλιστικούς οργανισμούς από τη Βόρεια Ελλάδα (τον Δεύτερο Αλληλασφαλιστικό Συνεταιρισμό Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Δ.Χ. Ελλάδος και Θεσσαλίας και τον Ελληνικό Αλληλασφαλιστικό Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσεως) και με την αντασφαλιστική κάλυψη της Arch Capital Group, η Europrotection Insurance Brokers δημιούργησε και διαθέτει ένα νέο προϊόν ασφάλισης αυτοκινήτου, το Drive Care.

H παρουσίαση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Europrotection και η έναρξη των νέων συνεργασιών της ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, 12 Ιουλίου, στη Μ. Βρετανία, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού συνεργατών της μεσιτικής εταιρείας.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής της, κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ανέφερε ότι μετά τη δυσάρεστη εμπειρία της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Enterprise, ο όμιλος των εταιρειών που εκπροσωπεί αποφάσισε να επανατοποθετηθεί στην αγορά, επιλέγοντας αυτή τη φορά να συνεργαστεί με δύο πρωτασφαλιστικές της ελληνικής αγοράς που εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και με έναν όμιλο με  ισχυρή διεθνή παρουσία, την Arch. Εκτός του Drive Care, η Europrotection  θα διαθέτει δύο ακόμα συμπληρωματικά προϊόντα, το Bus Care και το Truck Care, καθώς και ένα προϊόν υγείας, το Health Care. Για τη διαχείριση των ζημιών συνεργάζεται με την Claims Care Hellas.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, η Europrotection  διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο ύψους €1,2 εκατ. Έχει 300.000 πελάτες και έχει διαχειριστεί 100.000 αποζημιώσεις και 25 εκατ. σε ασφάλιστρα. Διαθέτει 700 συνεργάτες, ενώ το στελεχιακό της δυναμικό έχει ενισχυθεί πρόσφατα με τον γνωστό ασφαλιστή, κ. Γιάννη Αρμενάκη, ο οποίος κατέχει θέση Αντιπροέδρου.

Παρών στην εκδήλωση και ο κ. Βαλάντης Ελπιδώρου, Managing Director, Alternative Solutions της Arch Underwriters Europe Ltd Cyprus Branch, συνοδευόμενος από τρία ακόμα στελέχη της Arch. O κ. Ελπιδώρου έκανε μία σύντομη παρουσίαση της Arch, κύριοι άξονες δραστηριότητας της οποίας είναι οι πρωτασφαλίσεις (58%), οι αντασφαλίσεις (30%) και η ασφάλιση υποθηκών. Ο κ. Ελπιδώρου σημείωσε ότι η εταιρεία του βλέπει θεμιτό περιθώριο κέρδους στην Ελλάδα, ενώ αναφορικά με την Europrotection ανέφερε ότι προϋπόθεση της συνεργασίας τους ήταν οι πρωτασφαλιστές να εποπτεύονται από την ελληνική εποπτική αρχή και να μην είναι ΕΠΥ.

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος (Photo Press)

Προηγούμενο άρθροΜινέττα Ασφαλιστική: Στα €12,75 εκατ. ανήλθαν οι αποζημιώσεις για το 1ο εξάμηνο του 2017
Επόμενο άρθροΟ κ. Χρήστος Μεγάλου στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο