Ο κ. Χρήστος Μεγάλου στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

2179
Hellenic british Megalou

Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε γεύμα που παρέθεσε χθες, 12 Ιουλίου, στον 6ο όροφο της Αθηναϊκής Λέσχης.

Ο κ. Μεγάλου απευθύνθηκε στα μέλη και τους καλεσμένους του Επιμελητηρίου παρουσιάζοντας επί της ουσίας τα κυριότερα σημεία του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020. Στις βασικές προτεραιότητες του Ομίλου περιλαμβάνεται η σταδιακή αύξηση του χρηματοδοτικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, με στόχευση, όπως είναι φυσικό, στις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν. Η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να ενισχύσει στο άμεσο μέλλον την οργανική κερδοφορία της και τους τομείς στους οποίους ήδη κατέχει ηγετική θέση, με τη βοήθεια περαιτέρω ψηφιοποίησης και χρήσης νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Μεγάλου τάσσεται με το στρατόπεδο των αισιόδοξων και ισχυρίστηκε ότι τη χρονιά που διανύουμε η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 1%, με κινητήριο δύναμη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες η Τράπεζα θα στηρίξει όχι μόνον χρηματοδοτικά, αλλά θέτοντας στη διάθεσή τους και ένα πλέγμα συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εργασίες, ο κ. Μεγάλου μας επιβεβαίωσε την εξαιρετική συμβολή τους στο αποτέλεσμα του ομίλου. Η διαχείριση του τομέα των ασφαλιστικών εργασιών υπό τον κ. Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου αξιολογείται από τη διοίκηση ως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Τράπεζας.

Στο γεύμα παρακάθισαν στελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και να διερευνήσουν πιθανά πεδία συνεργιών μεταξύ τους. Μεταξύ των εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς είδαμε βεβαίως τον κ. Τρ. Λυσιμάχου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χρ. Σαρδελή, τον Δ/ντα Σύμβουλο της Interamerican, κ. Γ. Καντώρο, τον κ. Γ. Κούμπα, και στελέχη της Matrix.

Αναμένουμε τη συνέχιση παρόμοιων αξιόλογων πρωτοβουλιών από τους Προέδρους του Δ.Σ. του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα Άννα Καλλιάνη και κ. Αλέξανδρο Turner.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία της Europrotection με Έλληνες πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστή την Arch
Επόμενο άρθροTo ρυθμιστικό πλαίσιο (IDD) απειλεί τους Διαμεσολαβητές