To 2013 βασιστείτε στους ανθρώπους σας

210
Του Δημήτρη Αναστασίου, Επιθεωρητή Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι επιτυχημένοι managers γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στους οποίους ποντάρουν μέσα στις επιχειρήσεις θα αποτύχουν. Αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να στοιχηματίζουμε, γιατί διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα χάσουμε. Στοιχηματίζοντας, διαπιστώνουμε ότι μερικοί από αυτούς στους οποίους πιστέψαμε αποδεικνύονται ικανοί νικητές και αποτελούν το ικανοποιητικό αντιστάθμισμα των χαμένων.

Ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία τα καταφέρνει ο άνθρωπος είναι η ικανότητά του να οργανώνεται σε ομαδικές προσπάθειες. Το ενδιαφέρον για τον εαυτό μας επιβάλλει συλλογική εργασία. Στις επιχειρήσεις δεν μπορεί να τα καταφέρει κάποιος μόνος. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και οι πιθανότητες επιτυχίας ελάχιστες. Εξάλλου, όσο ικανός και αν είναι, μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητές του, αν περιοριστεί στις προσωπικές του ικανότητες, επαφές και γνώσεις. Για να επιβιώσει και να πετύχει, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους ή να τους καθοδηγεί.

Συνέργεια είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στις συγχωνεύσεις εταιρειών. Με άλλα λόγια, όταν δύο σωστά επιλεγμένες εταιρείες ενωθούν, η νέα εταιρεία που δημιουργείται αποκτά μεγαλύτερη αξία από  ό,τι είχαν προηγουμένως οι δύο εταιρείες μαζί. Συνήθως, οι επιχειρηματίες αναφέρονται στη συνέργεια, λέγοντας ότι «δύο συν δύο ισούται με …τρία». Μέχρι να έρθει η μέρα που εσύ θα διευθύνεις μια εταιρεία και θα διαπραγματεύεσαι διάφορες συγχωνεύσεις, να έχεις καλά μέσα στο μυαλό σου αυτόν τον όρο, γιατί σίγουρα θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις τότε. Μπορείς, όμως, και τώρα.

Αν ρωτάς γιατί, η απάντηση είναι διότι η δύναμη και η αποτελεσματικότητα της σωστής συνεργασίας ισχύει τόσο για τα άτομα όσο και για τις εταιρείες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες της συνέργειας, τοποθετώντας σε μία ομάδα τους σωστούς ανθρώπους.  Όταν ποντάρεις σε κάποιον, πιθανόν βάζεις την τύχη σου στα χέρια του. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να έρθεις αντιμέτωπος με την απάτη, την προδοσία, την ανικανότητα, τον υπέρμετρο εγωισμό, την έπαρση, την τεμπελιά, τις  προσωπικές συγκρούσεις, την περιαυτολογία, διάφορες ιδιοτροπίες, κ.λπ. Με άλλα λόγια, κάποιες στιγμές θα γνωρίσεις την απογοήτευση και την αναποτελεσματικότητα.

Θα περάσεις πολλές δύσκολες νύχτες έως ότου μάθεις ότι οι παραπάνω αντιδράσεις είναι φυσιολογικές και ως ένα βαθμό αναμενόμενες. Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις. Κανείς δεν σε υποχρέωσε να μπεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Ωστόσο, αν έχεις σκοπό να παραμείνεις στο παιχνίδι και να ξεχωρίσεις θα πρέπει να το παίξεις σωστά. Και αν αποφασίσεις να το παίξεις, να ξέρεις πως θα χάσεις αλλά και θα κερδίσεις. Από τους ανθρώπους που θα επιλέξεις για συνεργάτες σου θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα κερδίσεις και το κατά πόσο θα χάσεις. Στη δουλειά, όλα είναι σαν τυχερό παιχνίδι. Η μεγαλύτερη, όμως, αβεβαιότητα, και ταυτόχρονα πρόκληση, αφορά τους ανθρώπους.
Διάλεξε τους ανθρώπους σου σωστά, συνεργάσου μαζί τους, εμπιστεύσου τις δυνατότητές τους και να είσαι απολύτως σίγουρος ότι, παρά τις απώλειες που θα υπάρξουν, θα καταφέρεις βραχυπρόθεσμα να χτίσεις μια εξαιρετική ομάδα ικανών συνεργατών, μια ομάδα νικητών.
Καλή χρονιά! 

Προηγούμενο άρθροΟ Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος για την Credit Agricole Insurance ΑΕΓΑ
Επόμενο άρθροΑσφαλιστική μεταρρύθμιση