Το MDRT έσπασε τα φράγματα του “δεν μπορώ” στη Θεσσαλονίκη

Μια ξεχωριστή από όλες τις απόψεις MDRT Day  διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος. Και η «Ασφαλιστική Αγορά» αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη που και φέτος στήριξε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να αναβαθμίσουν τους εαυτούς και την αγορά.

Τι ήταν, όμως, εκείνο που κάνει την ημερίδα της 19ης Ιανουαρίου τόσο ξεχωριστή;

Κόντρα στους ανέμους!

Το πρώτο ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία (430, εκ των οποίων οι 150 από την Κύπρο), οι οποίοι δεν πτοήθηκαν ούτε από τους δυνατούς ανέμους ούτε από τα τεχνικά προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ούτε από τις συνεπακόλουθες ακυρώσεις πτήσεων.

Μεγάλο το εύρος και των ηλικιών και της εμπειρίας των συμμετεχόντων. Έβλεπες μεγαλύτερους ηλικιακά, που έχουν χρόνια τώρα “τριφτεί” να δοκιμάζουν τεχνικές πωλήσεων και αντοχές (γιατί θέλει αντοχές αυτό το επάγγελμα), να συναγωνίζονται σε ενθουσιασμό και ενδιαφέρον νέους σε ηλικία άνδρες και γυναίκες, με ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία. Έβλεπες και ανθρώπους με 30χρονη πορεία πίσω τους σε άλλα επαγγελματικά μετερίζια, που ξεκίνησαν μία νέα καριέρα στην ασφαλιστική αγορά, να βρίσκονται εκεί αναζητώντας με τον ίδιο ή και περισσότερο ενθουσιασμό και ζήλο αυτό που θα τους διαφοροποιήσει ως επαγγελματίες (κα Μαρία Σαμαρά και κ. Άθω Αγαπητέ, αναφέρομαι σε εσάς!).

 

Ρεκόρ ομιλητών

Δεύτερο στοιχείο που έκανε ξεχωριστή αυτή την ημερίδα ήταν ο αριθμός των ομιλητών (από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Λίβανο, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Ν. Αφρική), που μαζί με τους χαιρετισμούς των χορηγών ξεπέρασαν τους 36, αλλά κυρίως η ποιότητα και το εύρος της θεματολογίας που κάλυψαν. Μπόλικο συναίσθημα, παρακινητικά μηνύματα, έκδηλος ενθουσιασμός, νέες ιδέες και πρακτικές κυριάρχησαν στις ομιλίες, οι οποίες στόχευαν να δώσουν τροφή στους συμμετέχοντες, για να γίνουν καλύτεροι ως επαγγελματίες (παραγωγικά, αλλά και ηθικά) και πιο ισορροπημένοι ως άνθρωποι –να εκπληρώνουν, δηλαδή, τους βασικούς στόχους του MDRT.

Ομιλητές διεθνούς κύρους – μέλη του MDRT, που έχουν μιλήσει σε πολύ μεγάλα ακροατήρια τόσο στα annual meetings του MDRT, όσο και αλλού, συμμετείχαν και φέτος στην MDRT Day: Η Jae Sunny Lee από τις ΗΠΑ, o Kobus Kleyn από τη Ν. Αφρική, οι γνωστοί μας από την περσινή ημερίδα Vanessa Bucklin, Naji Haddad και Yossi Manor κατάφεραν να ενθουσιάσουν με το περιεχόμενο των ομιλιών τους τους παρευρισκόμενους, με τις ιδέες και τις πρακτικές τους, μεταφέροντάς τους ένα μικρό έστω στάλαγμα των γνώσεων και των εμπειριών τους. Για την αξία της χρηματοοικονομικής διαχείρισης, του personal branding, των νέων τεχνολογιών, την αποστολή του ασφαλιστικού συμβούλου και του ρόλου που μπορεί να παίξει το MDRT στην αναβάθμισή του ως επαγγελματία και ως ανθρώπου.

Εξίσου ενδιαφέρουσες, όμως, ήταν και οι ομιλίες των Ελλήνων και Κυπρίων ομιλητών: Ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, ο Παναγιώτης Λελεδάκης, ο Άκης Αγγελάκης, ο Γιάννης Χατζάκης, ο Κώστας Βασιλείου, ο Μανούσος Μαροπάκης, ο Κάρολος Μαρκουίζος, η Βαλεντίνα Κόρδη. Έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για το MDRT και τα κριτήρια να ενταχθείς σε αυτό. Μίλησαν για το internet marketing και τους τρόπους να ξεπερνάς τις παγίδες του μυαλού. Ανέδειξαν την αξία του financial planning και των τεχνικών πωλήσεων, την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός business plan, τη σημασία του να ακολουθείς έναν κώδικα δεοντολογίας, και να νικάς την αναβλητικότητα.

Επιστέγασμα όλων αυτών η κατάθεση από μέλη του Οργανισμού και aspirants της εμπειρίας τους από τη συμμετοχή τους στα ετήσια συνέδρια του MDRT –τα οφέλη που αποκόμισαν, τις ιδέες που άκουσαν και εφάρμοσαν με επιτυχία στη δουλειά τους, αλλά κυρίως το συναίσθημα, το κλίμα που επικρατεί σε αυτά. Ήταν εκεί για να μεταφέρουν αυτό το κλίμα οι Νίκος Σταυρινίδης, 15 χρόνια μέλος, Γρηγόρης Πατρίκιος, 1 χρόνο aspirant, Μαρία Νικολάου, 8 χρόνια μέλος, Δημήτρης Αρσενόπουλος, 2 χρόνια μέλος, Νίκος Μεττούρης, Γιώργος Λύτρας, 1 χρόνο aspirant, Λία Κολοκυθά, 2 χρόνια μέλος, Θωμάς Πουρλίδας, 1 χρόνο aspirant, Βαγγέλης Σακελλαρίου, 1 χρόνο aspirant, Σταυρούλα Επιτροπάκη, 13 χρόνια μέλος, υπό τον συντονισμό των Κάρολου Μαρκουίζου, 14 χρόνια μέλους, και Λάμπρου Αποστολιώτη, 18 χρόνια μέλους.

Θρίαμβος του εθελοντισμού

Τρίτο στοιχείο αυτής της ξεχωριστής ημερίδας ήταν η άρτια διοργάνωσή της, η οποία προετοιμάστηκε σε όλες τις λεπτομέρειές της όχι από κάποια έμπειρη εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, αλλά από την ίδια την Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT (Κ. Χατζηστεφάνου, Σ. Ζερβουδάκη, Στ. Γεωργακοπούλου, Λ. Τουρνατζής, Κ. Μαρκουίζος, Α. Φωτίου, Π. Συμπεράς και Αθ. Χατζόγλου), τα μέλη του MDRT Ελλάδας και τους φίλους του! Μάλιστα, περιλάμβανε, ως δείγμα της ελληνικής φιλοξενίας, και ξεναγήσεις των προσκεκλημένων από το εξωτερικό ομιλητών στην Ακρόπολη, τους Δελφούς, τα Μετέωρα και τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, κορυφαία στιγμή της ημερίδας ήταν, βεβαίως, η εμφάνιση της ομιλήτριας έκπληξης, της Βούλας Πατουλίδου. Η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης συγκίνησε, προέτρεψε, μετέδωσε λίγη από τη δύναμη της ψυχής της στους συμμετέχοντες, για να σπάσουν και εκείνοι τα δικά τους φράγματα και να πετύχουν τους δικούς τους στόχους!

*Περισσότερα για την MDRT Day της Θεσσαλονίκης θα διαβάσετε στο τεύχος της 1ης Φεβρουαρίου της «Α.Α.»

Δήμητρα Καζάντζα