Αυτονομία από την ΑΧΑ Ασφαλιστική

H AXA Ασφαλιστική, προσηλωμένη στις ανάγκες του πελάτη και στην ανάπτυξη προϊόντων που δημιουργούν αξία για τον ασφαλισμένο της, δημιούργησε το νέο πρόγραμμα Αυτονομία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους διανύουν την πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία, καθώς και το βιοτικό επίπεδο που έχουν σε περίπτωση που κάποιο απρόβλεπτο γεγονός (σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα) διαταράξει την προσωπική και οικογενειακή τους ισορροπία.

Ο ασφαλισμένος εφοδιάζεται με υψηλά κεφάλαια αυτονομίας, με μία ελάχιστη μηνιαία καταβολή, με τα οποία μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής του στις δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσει άμεσα τα έξοδα μιας μόνιμης σοβαρής αναπηρίας, να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και να εξασφαλίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το πρόγραμμα Αυτονομία αποδεσμεύει το κεφαλαίο ανικανότητας από το κεφάλαιο απώλειας ζωής. Έχει απλούς και ξεκάθαρους όρους και διαδικασίες ασφάλισης. Το κόστος για την απόκτηση του προγράμματος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ασφαλισμένου. Για παράδειγμα, με 0,5 ευρώ την ημέρα ο ασφαλισμένος εφοδιάζεται με κεφάλαιο αυτονομίας 100.000 ευρώ (αφορά ασφαλισμένο 35 ετών στην 1η κατηγορία επικινδυνότητας επαγγέλματος). 

Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει το ασφαλισμένο κεφάλαιο του προγράμματός του ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του. Επιπλέον, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας του, μπορεί  ανά 5ετία να αυξάνει το κεφάλαιο αυτονομίας κατά 10% χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις η καταβολή του κεφαλαίου της Αυτονομίας γίνεται άμεσα και εφάπαξ, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σε δύο ισόποσες δόσεις.

Τέλος, η ΑΧΑ Ασφαλιστική, αναγνωρίζοντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, παρέχει την κάλυψη και σε ανέργους.

Πιο αναλυτικές πληροφορίες διατίθενται στον εταιρικό διαδικτυακό ιστότοπο www.axa.gr, οπού οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για τις παροχές και να αποστέλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.