Από τη Μεσσηνία φέτος τα σπουδαία…

1072
Το κάστρο της Κορώνης - Μεσσηνία
Σε νέα φάση θέλει να περάσει το Συνέδριο των Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών η ηγεσία της ΕΑΕΕ την τρέχουσα χρονιά. Η μεταφορά του τόπου διεξαγωγής στην Καλαμάτα είναι μόνο μία από τις δομικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Μετά από συνεννοήσεις και με τους αντασφαλιστικούς brokers, το πρόγραμμα των δύο ημερών που διαρκεί το Συνέδριο έχει ήδη αλλάξει και μαθαίνουμε ότι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • παρουσίαση μεγάλης έρευνας, που έχει ήδη συζητηθεί σε οικονομικά φόρα και εκδηλώσεις, και αφορά στις πεποιθήσεις των Ελλήνων σήμερα˙
  • τοποθετήσεις της Εποπτικής Αρχής του ασφαλιστικού τομέα
  • επίσημη πρόταση της ΕΑΕΕ για τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρόταση για την εκπόνηση της οποίας μαθαίνουμε ότι συνεργάστηκαν με την Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ και οι δύο μεγάλοι brokers αντασφαλίσεων.

Σημαντικοί είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου και η συμμετοχή τους, εάν επιβεβαιωθεί, θα προσδώσει στο Συνέδριο επιπλέον κύρος και συμβολισμό. Εξίσου όμως σημαντική είναι η πρόθεση της ΕΑΕΕ να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με την τοπική κοινωνία, τις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, προσκαλώντας σε συναντήσεις τοπικούς φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, κάτι που, όπως μαθαίνουμε, θα επιχειρείται σε κάθε περιοχή της περιφέρειας που θα επιλέγεται κάθε χρόνο για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Φιλόδοξοι είναι οι στόχοι του Προέδρου της ΕΑΕΕ και προσεκτικά σχεδιασμένος ο δρόμος για την υλοποίησή τους. Ελπίζουμε οι συνάδελφοι και ανταγωνιστές να στοιχηθούν αποτελεσματικά στο πλάι του Προέδρου, για να διεκδικήσουν μια καλύτερη εκπροσώπηση της αγοράς ως συνόλου στη συνείδηση της κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Comergon διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο της Euribron στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο“Value for money” προγράμματα κατοικίας από την Ορίζων