Geneva Association και IIS βραβεύουν έρευνα για ψηφιακά προγράμματα στην ασφαλιστική βιομηχανία

Οι ψηφιακές τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ασφαλιστικού think tank Geneva Association και της International Insurance Society (IIS), όπως φαίνεται από την έρευνα που επέλεξαν να βραβεύσουν στο πλαίσιο του συνεργατικού ερευνητικού τους προγράμματος, Shin Research Excellence Awards 2018.

Πρόκειται για την έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Alexander Bohnert και του Albrecht Fritzsche του Πανεπιστημίου Erlangen-Nuremberg και της Shirley Gregor του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, με θέμα: «Ψηφιακά Προγράμματα στην Ασφαλιστική Βιομηχανία: Η σημασία των ολοκληρωμένων προσεγγίσεων».

Η κα Anna Maria D’Hulster, Γενικός Γραμματέας της Geneva Association, δήλωσε σχετικά: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν αρχίσει να αλλάζουν ριζικά την οικονομία και την κοινωνία μας. Καθώς η τεχνολογία μειώνει τις ασυμμετρίες πληροφόρησης στις ασφαλιστικές αγορές, οι πελάτες θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σωστά στα σήματα κινδύνου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο και τα ασφάλιστρά τους. Το έργο του κ. Bohnert, του κ. Fritzsche και της κας Gregor ρίχνει νέο φως στην αντίληψή μας για το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες θα μπορούσαν να στηρίξουν τη συμβολή της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην κοινωνική ανθεκτικότητα».

Οι ασφαλιστικές πρέπει να προσεγγίσουν πιο στρατηγικά την ψηφιοποίηση

Η εν λόγω έρευνα υπογραμμίζει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν πρέπει να υιοθετούν ψηφιακές τεχνολογίες μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις εφαρμογής. Αντ’ αυτού, πρέπει να προσεγγίσουν πιο στρατηγικά την ψηφιοποίηση και να αναγνωρίσουν τη μετασχηματιστική της επίδραση στις συνολικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Η μελέτη δείχνει πώς μπορεί να εφαρμοστεί η έννοια της ψηφιακής καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο και ποιες υποκατηγορίες ψηφιακής καινοτομίας πρέπει να σκιαγραφηθούν περαιτέρω.

«Η ασφαλιστική βιομηχανία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στο μέλλον, με τους πρωτοπόρους της να αναπτύσσουν ψηφιακές ατζέντες που αγκαλιάζουν την τεχνολογία», δήλωσε ο κ. Mike Morrissey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IIS. «Αυτή η έρευνα προχωράει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας την υπόθεση ότι όσοι επωφεληθούν από μια ολιστική στρατηγική καινοτομίας θα αποκτήσουν μετασχηματιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Το πρόγραμμα Shin Research Excellence Awards

Το πρόγραμμα Shin Research Excellence Awards δημιουργήθηκε για να προωθήσει πρακτικά προσανατολισμένη και εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα της ασφάλισης και της διαχείρισης κινδύνων, πάνω σε θέματα που επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα, που επιχορηγείται από την ασφαλιστική εταιρεία Ζωής Kyobo και Πρόεδρός του είναι ο Δ/νων Σύμβουλος της Blue Marble Microinsurance, Dr. Joan Lamm-Tennant, ενθαρρύνει την πρωτότυπη έρευνα, η οποία αξιολογείται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

«Το πρόγραμμα Shin Research έχει σχεδιαστεί για να τονώσει την πρακτική έρευνα που προωθεί τη βιομηχανία», δήλωσε ο Δρ. Lamm-Tennant. «Το Shin Research 2018 κάνει ακριβώς αυτό, περιγράφοντας ενεργητικά τα συμπεράσματα που αξιοποιούν την τεχνολογία με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασφαλιστές και τους ασφαλισμένους».

Η έρευνα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφαλίσεων της IIS, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 8 – 11 Ιουλίου, και στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότερα από 500 ανώτερα στελέχη της ασφάλισης από όλο τον κόσμο. Θα δημοσιευθεί επίσης στο The Geneva Papers on Risk and Insurance και θα διανεμηθεί από την IIS και την Geneva Association.