Ιnteramerican: Άμεση ιατρική βοήθεια σε 9.773 περιπτώσεις, το 1ο 4μηνο

748
interamerican iatriki boitheia

Ιδιαίτερη αξία αποδίδει η Ιnteramerican στους πελάτες της με τις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πυκνή χρήση και ήδη, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, η εταιρεία έχει ανταποκριθεί συνολικά σε 9.773 κλήσεις.

Σε 41 από τις περιπτώσεις, η Ιnteramerican πραγματοποίησε διακομιδές από αέρος: 14 με ελικόπτερο και 27 με υγειονομικό αεροπλάνο, παρέχοντας λύση άμεσης μεταφοράς παθόντων σε σοβαρά περιστατικά τραυματισμού ή προβλήματος υγείας.

Ακόμη, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 1.804 διακομιδές με ασθενοφόρο του ιδιόκτητου στόλου της Ιnteramerican, η οποία διαχειρίστηκε και 39 περιστατικά που εξελίχθηκαν εκτός Ελλάδος.

Στο ευρύ φάσμα υπηρεσιών που παρέχει η άμεση ιατρική βοήθεια της εταιρείας με αξιοποίηση των ιδιόκτητων υποδομών της, η Γραμμή Υγείας 1010 με εξειδικευμένο προσωπικό και συντονιστικό κέντρο, που λειτουργεί αδιάλειπτα σε 24ωρη βάση, παρέχει και υπηρεσίες συμβουλευτικής για ζητήματα υγείας, που κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έφθασαν σε 7.889. Επισημαίνεται ότι η άμεση ιατρική βοήθεια αποτελεί προστιθέμενη αξία σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας της Ιnteramerican.

Επανεκκίνηση συνεργασιών στη νησιωτική Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σημασία των υπηρεσιών για τοπικές κοινωνίες με χαρακτηριστικά επιτακτικών αναγκών υπογραμμίζεται από αναπτυσσόμενες συνεργασίες της εταιρείας για την κάλυψη κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδος, μέσω χορηγών που έχουν αναλάβει το ετήσιο ασφαλιστικό κόστος.

Πρόσφατα, προστέθηκε σε Λήμνο και Ύδρα, που υποστηρίζονται με αυτό τον τρόπο με ετήσιο συμβόλαιο, και η Σίφνος. Από τα εν λόγω νησιά έχουν πραγματοποιηθεί, ήδη, 5 διακομιδές από αέρος.

Η ταξιδιωτική βοήθεια

Η ταξιδιωτική ασφάλιση που παρέχει η Ιnteramerican, με το επιπλέον πλεονέκτημα της άμεσης ιατρικής βοήθειας, αναδεικνύεται σε ουσιαστική κάλυψη κυρίως κατά την τουριστική περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πριν λίγες ημέρες, χρειάστηκε η επείγουσα διακομιδή με ελικόπτερο δύο αλλοδαπών ασφαλισμένων, όταν σκάφος με εκδρομείς προσάραξε στη Σίκινο. Κατά την τελευταία τριετία, με τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης της εταιρείας έχουν καλυφθεί περισσότερα από 150.000 άτομα, ενώ οι παροχές και αποζημιώσεις ξεπέρασαν το ποσόν των 100.000 ευρώ.

 

Τα προγράμματα καλύπτουν ανάγκες του ταξιδιώτη για υγεία με άμεση ιατρική βοήθεια, για έξοδα νοσηλείας, προσωπικό ατύχημα, απώλεια περιουσιακών στοιχείων – αποσκευών και ακόμη, για ενδεχόμενη αστική ευθύνη, παρέχοντας και νομική προστασία. Επίσης, περιλαμβάνουν κάλυψη και για οικονομικές απώλειες σχετικές με την ταξιδιωτική μετακίνηση, όπως είναι από ακύρωση πτήσης, έκτακτη διακοπή ταξιδιού, καθυστέρηση παράδοσης αποσκευών.

Προηγούμενο άρθροΗ NN Hellas στηρίζει τον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τη φορολογία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από το ΕΙΑΣ