Με εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό δείξτε στον κόσμο τον δρόμο της Ασφάλισης

465
Παρασκευόπουλος Γιώργος MDRT Κύπρος

Του Γιώργου Παρασκευόπουλου

«Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύνατα μυαλά συζητούν για τους άλλους».

«Μερικές φορές χτίζουμε τοίχους, όχι για να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω, άλλα για να δούμε ποιος ενδιαφέρεται αρκετά να τους γκρεμίσει».

Με κίνητρο τα αποφθέγματα του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου όλων των εποχών, του Σωκράτη, αποφάσισα και εγώ να ξεκινήσω την καριέρα μου στην ασφαλιστική βιομηχανία στα μέσα της χρονιάς του 2010.
Ονομάζομαι Γιώργος Παρασκευόπουλος και είμαι από την Κύπρο. Είμαι ασφαλιστής, μέλος του ΜDRT τα τελευταία 6 χρόνια και ισόβιο μέλος της LIMRA με τίτλους IQA και IAP HOLDER κατηγορία platinum. Ο κύκλος εργασιών μου εστιάζεται ως επί το πλείστον σε ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, αφού δίνω ιδιαίτερο βάρος σε μελέτες risk analysis και financial planning που απευθύνονται στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μου.

Αφού μου δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία, θα μοιραστώ μαζί σας μέρος του τρόπου λειτουργίας μου όσον αφορά τη δουλεία μου και κάποιων καινοτόμων μεθόδων που εφαρμόζω.

Το 2013 η χώρα  μου πέρασε μια καταστροφή λόγω της οικονομικής ύφεσης. Ο κόσμος είδε τότε ότι η μόνη πηγή οικονομικών ενέσεων που έλαβε –εφόσον υπήρχε έλλειψη ρευστότητας– ήταν μόνο μέσω της δίκης μας βιομηχανίας, αφού κρατήσαμε οικογένειες και επιχειρήσεις δεμένες. Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο της δικής μας αναγέννησης, αυτό που κάνω καθημερινά είναι να είμαι πιο κοντά στο εκλεκτό μου πελατολόγιο, με κάθε τρόπο, επειδή κρίνω απαραίτητο ότι πρέπει να διατηρήσω και να επισφραγίσω τις έννοιες «ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ» και «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ».

Αυτό το πετυχαίνω με τους εξής τρόπους:

  • Γρήγορη εξυπηρέτηση όσον αφορά τις απαιτήσεις αποζημίωσης.
  • Επίλυση φορολογικών προβλημάτων του, με βάση τού τι προνοεί το νομοθετικό και φορολογικό σύστημα στην Κύπρο.
  • Εξαρχής σωστός σχεδιασμός για αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων, αφού σε κάποια σοβαρά ζητήματα είμαι απόλυτος. Αυτό με διευκολύνει και στην καλή διατηρησιμότητα των πελατών. Συνάδελφοι, πιστέψτε με, στους πελάτες μας αρέσει να είμαστε ξεκάθαροι στη σκέψη μας και να τους αντιμετωπίζουμε με ευθύτητα.
  • Διευκρίνιση και ξεκάθαρες εξηγήσεις όσον αφορά τους όρους των συμβολαίων. Σε περίπτωση που νιώθω ότι κάποιος πελάτης μου δεν έχει πλήρη εικόνα για τα όσα είπαμε, βγάζω ένα λευκό χαρτί, του το δίνω και αναγράφει ο ίδιος τα όσα είπαμε, το υπογράφουμε και οι δυο κάτω από την ημερομηνία και το αρχειοθετούμε στον φάκελό του. Στην παράδοση του συμβολαίου βρίσκω τους όρους που αναγράφονται και το ταυτίζω με το δικό μας χαρτί. Ο πελάτης εκτιμά την κίνησή μου και από μόνος του πλέον με συστήνει σε άλλους πελάτες.
  • Δεν πουλώ προϊόντα, παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στην πρώτη συνάντηση δεν μπαίνω στη διαδικασία να προτείνω κάτι. Η πρώτη συνάντηση αφορά ξεκάθαρα τη διάγνωση των αναγκών προστασίας του πελάτη ή μιας επιχείρησης καθώς και τα θέλω του όσον αφορά το αποτέλεσμα της επένδυσής του.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτό είναι ένα μέρος του δικού μου τρόπου λειτουργίας.

Πρέπει να καταλάβουμε πως ο κόσμος μας, πέραν των καθημερινών προκλήσεων και προβλημάτων, δεν σταματά να έχει όνειρα. Τα όνειρα πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα θέλουν να εκπληρώνονται. Δείξτε τους τον δρόμο, καθοδηγήστε τους και να είστε σίγουροι ότι μια μέρα θα το εκτιμήσουν.   

Προηγούμενο άρθροΠικρές αλήθειες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Επόμενο άρθροΠρόβλεψη Αποζημίωσης Προσωπικού λόγω Συνταξιοδότησης