Οργανωτικές αλλαγές στον Όμιλο ERGO

1201
ERGO KTHRIO

Ο Όμιλος ERGO προχώρησε πρόσφατα σε αρκετές οργανωτικές αλλαγές και ξεκίνησε μια νέα ασφαλιστική μονάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης των διεθνών δραστηριοτήτων με εταιρικούς πελάτες.

Η ERGO θα δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό μια εταιρεία με την επωνυμία ERGO International Corporate Solutions SA (EICS), την οποία θα διευθύνουν οι Piotr M. Śliwicki ως Γενικός Διευθυντής, ο Markus Hofmann ως Επικεφαλής αγοράς και πωλήσεων και ο Adam Roman ως επικεφαλής underwriting .

«Στόχος είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω με τη διεθνή επέκταση και τον μετασχηματισμό του Ομίλου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO Markus Riess. «Στις αρχές του επόμενου έτους, θα τεθούν σε ισχύ οργανωτικές σε ολόκληρο τον όμιλο ERGO. Θα ανακατανείμουμε τα εταιρικά μας καθήκοντα».

Ο Μ. Hofmann θα παραιτηθεί από τη θέση του ως CEO της ERGO Versicherung AG. Θα συνεχίσει, ωστόσο, να επιβλέπει τις πωλήσεις του δικτύου μεσιτών, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Ο Mathias Scheuber θα αναλάβει νέος CEO της ERGO Versicherung AG. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για το τμήμα αποζημιώσεων. Μέχρι τώρα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz Versicherungs-AG, υπεύθυνος για το τμήμα απαιτήσεων. Θα διαδεχθεί, επίσης, τον κ. Hofmann ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ERGO Deutschland AG.

Η Silke Lautenschläger θα είναι η νέα Δ/ουσα Σύμβουλος της DKV Belgium SA και θα έχει επίσης υπ’ ευθύνη της την ERGO Insurance NV στις Βρυξέλλες. Με αυτό τον ρόλο, θα γίνει επιπλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ERGO International AG.

Ο Christian Molt, επί του παρόντος επικεφαλής του τμήματος λειτουργιών της Allianz Deutschland AG, θα διαδεχθεί την κα Lautenschläger στις υπηρεσίες πελατών και πωλήσεων ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ERGO Deutschland AG.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της DKV Belgium, Emmanuel de Talhouet, θα επιβλέπει την αλληλεπίδραση των δραστηριοτήτων της ERGO Insurance και εκείνων της DKV Βέλγιο από τη θέση του chief integration officer.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO Insurance, Mark Lammerskitten, θα επιστρέψει στη Γερμανία στα τέλη Μαρτίου του 2018 και, ως μέλος του Δ.Σ. της DKV Deutsche Krankenversicherung AG, θα αναλάβει το τμήμα διαχείρισης προϊόντων στους τομείς ασφάλισης υγείας, υπηρεσιών υγείας και απαιτήσεων.

Επιπλέον, για να ασχοληθεί με τους τομείς οργάνωσης της εταιρείας και μεγάλων έργων στην ERGO Deutschland AG, ο Johannes Elsner θα γίνει το νέο μέλος της ανώτερης διοίκησης της ERGO. Θα αναφέρεται απευθείας στον επικεφαλής της ERGO Deutschland, Achim Kassow. Ο κ. Elsner προέρχεται από την McKinsey.

Ο Peter Stockhorst, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της ERGO Direkt Versicherungen στη Νυρεμβέργη, θα αποχωρήσει από τον όμιλο ERGO με κοινή συμφωνία για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας του.

Ο Sebastian Rapsch θα διαδεχθεί τον κ. Stockhorst ως CEO της ERGO Direkt Versicherungen. Ο Rapsch θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DKV με αρμοδιότητα στους τομείς των αναλογιστικών υπηρεσιών και της διαχείρισης συμπληρωματικών ασφαλιστικών προϊόντων.

«Με αυτή την ομάδα, ανυπομονώ να προχωρήσω περαιτέρω στην υλοποίηση του στρατηγικού μας προγράμματος, με τη βοήθεια του οποίου έχουμε τοποθετηθεί στην αγορά ως ένας κατάλληλος, ψηφιακός και επιτυχημένος όμιλος από το 2016. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Peter Stockhorst για την επιτυχημένη συμβολή του και του εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε ο Riess.

 

Προηγούμενο άρθρο#3 – Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ερευνώντας την επίδρασή της στην υγεία
Επόμενο άρθροΙ. Χατζηθεοδοσίου: Με (50+2) ενέργειες στηρίξαμε τη διαμεσολάβηση