Συνέδριο της AMICE στη Στοκχόλμη 3-5 Ιουνίου

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλληλοβοηθητικών Ασφαλιστικών Οργανισμών και Συνεταιριστικών Ασφαλιστικών Εταιρειών (Association of Mutual Insurers and Insurance Cooperatives in Europe – AMICE) θα συναντηθούν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 3-5 Ιουνίου, στο πλαίσιο του διετούς τους συνεδρίου, για να εξετάσουν τις  αμοιβαίες σχέσεις (“Mutual connections”) εντός του κλάδου.

Το συνέδριο –η εμβληματική εκδήλωση της AMICE για τα μέλη της– συγκεντρώνει ανώτερους εκπροσώπους από ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν με βάση τις αλληλοβοηθητικές/συνεταιριστικές αρχές. Οι εταιρείες αυτές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% της συνολικής ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.

Το συνέδριο, που φιλοξενείται φέτος από τους Σουηδούς αλληλασφαλιστές Folksam και Länsförsakringar, θα φέρει σε επαφή τους Ευρωπαίους υπευθύνους χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες και ηγέτες της βιομηχανίας.

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος  περιλαμβάνουν:
• Βασική παρέμβαση του κ. Fredrik Reinfeldt, πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας.
• Συζήτηση με τον κ. Gabriel Bernardino, Πρόεδρο της EIOPA.
• Συνέδριο με συντονιστή τη δημοσιογράφο κα Mia Odabas.

Grzegorz Buczkowski AMICE PresidentΟ κ. Grzegorz Buczkowski, πρόεδρος της AMICE δήλωσε σχετικά:
«Το θέμα του Συνεδρίου μας θα είναι οι “Mutual connections”,  στις οποίες θα επισημάνουμε τις σχέσεις μεταξύ αλληλοβοηθητικών/συνεταιριστικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μελών τους/ασφαλισμένων, του εργατικού δυναμικού τους και της ευρύτερης κοινωνίας. Θα εξετάσουμε επίσης τις σχέσεις με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αλλά και μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών της, όπου ο ασφαλιστικός κλάδος των αλληλοβοηθητικών/συνεταιριστικών ασφαλιστικών παρέχει οικονομική σταθερότητα και προστασία σε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων ασφαλισμένων».

Το συνέδριο θα ανοίξει ο κ. Fredrik Reinfeldt, ο οποίος δραστηριοποιείται στη σουηδική και τη διεθνή πολιτική εδώ και 25 χρόνια.

Ήταν πρωθυπουργός της Σουηδίας το διάστημα 2006-2014, και κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταμόρφωσε τη σουηδική οικονομία και την αγορά εργασίας. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Σουηδία έγινε μια από τις πιο συζητημένες χώρες, ως προς τις μεταρρυθμίσεις της, στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της οκταετούς συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της εκ περιτροπής Προεδρίας πριν από την καθιέρωση Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με πλήρη απασχόληση. Σήμερα είναι παγκοσμίως σεβαστός οικονομολόγος και λέκτορας για τη διακυβέρνηση, την ηγεσία και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου AMICE.